Намерението на НАТО да покаже по-голяма съпричастност с Украйна в

...
Намерението на НАТО да покаже по-голяма съпричастност с Украйна в
Коментари Харесай

Орбан: НАТО се приближава до война с всяка изминала седмица

Намерението на НАТО да покаже по-голяма съпричастност с Украйна в спора с Русия прилича дейностите на пожарникар, който се пробва да потуши пожар с огнепръскачка, съобщи министър-председателят на Унгария Виктор Орбан, представен от Ройтерс, написа Българска телеграфна агенция.

С помощта за Киев НАТО не е част от войната, подхваната от Москва
Премиерът националист, който построи топли връзки с Москва, се опълчва на Запада във връзка с помощта за Киев от началото на пълномащабната съветска инвазия в Украйна преди повече от две години, отбелязва организацията.
НАТО " се доближава до война " с всяка минала седмица, сподели Орбан пред унгарското държавно радио в подтекста на днешната среща по въпроса за военната помощ за Украйна на външните министри на страните членки на алианса в чешката столица Прага.

Генералният секретар на НАТО Йенс Столтенберг съобщи през вчерашния ден, че " е пристигнало време " страните от алианса да преразгледат някои от рестриктивните мерки си за потребление на доставени от тях оръжия от Украйна.

Докато украинските водачи приканват държавните управления на други страни да понижат тези ограничавания, Западът остава разграничен по въпроса дали Украйна може да обстрелва с доставени от чужбина оръжия и муниции цели на територията на Русия, отбелязва Ройтерс.

Унгарският външен министър Петер Сиярто съобщи при започване на месеца, че неговата страна няма да взе участие в " налудничавата задача " на НАТО за дълготрайна помощ за Украйна. Външни министри на други страни от алианса като първия посланик на Литва Габриелюс Ландсбергис приканиха в понеделник Унгария да спре да блокира решения за разпределяне на помощи за милиарди евро на Украйна, както го прави в границите на Европейски Съюз.

Орбан сподели още през днешния ден, че диалозите за изпращане на френски военни инструктори в Украйна и за разрешаване на потреблението на западни оръжия от украинската войска в офанзиви на съветски обекти са " притеснителни хрумвания ", приближаващи НАТО до война. Мисия на НАТО в Украйна основава заплаха от международна война, вместо да отбрани страните членки на алианса, е мнението на унгарския министър-председател.

" Абсурдно е НАТО да въвлича нас, страните членки, в международна война, вместо да ни пази. Толкова неуместно, колкото пожарникар да пристигна и да стартира да гаси пожар с огнепръскачка ", съобщи Орбан по унгарското държавно радио.

 
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР