БДЖ ще осигури движението на нов влак от София за

...
БДЖ ще осигури движението на нов влак от София за
Коментари Харесай

Първият влак с новодоставените вагони тръгва тази събота от София за Бургас

БДЖ ще обезпечи придвижването на нов трен от София за Бургас и от Бургас за София през летния сезон, който ще пътува с комбинация от напълно новодоставени вагони.

 

Първият трен ще потегли на 22 юни /събота/ и ще се движи всеки ден до края на летния сезон. Композицията ще бъде формирана от четири климатизирани вагона от салонен вид и един вагон за транспорт на лица с понижена пъргавина, който ще пътува непрекъснато като част от състава на влака, оповестяват от БДЖ.

 

Новият трен ще изминава дистанцията сред столицата и морския град за 5 часа и 55 минути, като на процедура ще бъде най-бързо движещия се трен по този маршрут съгласно актуалните благоприятни условия за прекосяване по трасето.

 

Бързият трен № 3683 от София за Бургас, ще отпътува от Централна гара София в 06:15 ч. и ще идва в Бургас в 12:10 ч. В противоположното направление бързият трен № 3684 от Бургас за София, ще потегля от гара Бургас в 16:00 ч. и ще идва в София в 21:55 ч. Композицията ще се движи по Подбалканската железопътна линия и ще стопира на седем гари по своя маршрут (Подуяне пътническа, Казичене, Карлово, Казанлък, Сливен, Зимница и Карнобат).

 

Билети за пътешестване с трен могат да бъдат закупени от касите в гарите, в профилираните железопътни бюра и през системата за онлайн билетоиздаване, която е налична на електронен адрес: https://bileti.bdz.bg/.

При закупуване на билети за отиване и връщане пътуващите могат да употребяват 20 % понижение от постоянната цена на билета.

 

Клиентите на БДЖ могат да се осведомят за разписаниeто на влаковете от електронния справочник на формалната страница на сдружението (www.bdz.bg), от чиновниците на билетните каси и гишетата „ Информация ”, както и на националния информативен телефон 02/931 11 11.

 

Източник: epicenter.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР