Снимка PixabayПонижаването на количеството на антигените няколко месеца след изкарана

...
Снимка PixabayПонижаването на количеството на антигените няколко месеца след изкарана
Коментари Харесай

Руският регулатор: Понижаването на антигените не значи намаляване на имунитета към COVID-19

Снимка Pixabay

Понижаването на количеството на антигените няколко месеца след изкарана коронавирусна зараза не значи и намаление на равнището на отбрана от болестта, обявиха експерти от съветския регулатор " Роспотребнадзор ", представени от ТАСС.

" Роспотребнадзор " прецизира, че плавното намаление на титъра /количеството/ на антигените след няколко месеца след прекараното заболяване от новата коронавирусна зараза не е удостоверение за липса на отбрана, предава Българска телеграфна агенция.

Даже при минимално равнище на хуморален имунитет, съществува клетъчен имунитет и памет на клетките, които дават ефикасна отбрана. Научните проучвания в тази област не престават ", се споделя в известие на ведомството.

По-рано епидемиологът от " Роспотребнадзор " Василий Амикин заяви, че имунитетът след изкарана коронавирусна зараза, по данни от предварителни проучвания, се резервира от три до пет месеца, като стартира да се намалява след третия.

 

Съобщете ни, в случай че видите неточности и нередности в публикацията или мненията. Пишете непосредствено на [email protected] . Ще обърнем внимание!

За реклама в "Петел " на цена от 50 лв. на ПР обява пишете на и вижте още в -.

Прочети тук -
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР