Снимка PixabayОткриха вероятната причина за изгарянето на дете в столична

...
Снимка PixabayОткриха вероятната причина за изгарянето на дете в столична
Коментари Харесай

Проверка установи: Детето с изгарянията от столичната ясла е пострадало от дезинфектант

Снимка Pixabay

Откриха евентуалната причина за изгарянето на дете в столична ясла. Дезинфектант е предизвикал изгарянето на 2-годишното дете в детска градина в София, оповестява bTV.

Припомняме, преди седмица детето беше признато по неотложност в " Пирогов ", където стана ясно, че то е получило химическо изгаряне.

По случая беше осъществена инспекция, наложени са дисциплинарни санкции и част от възпитателите са препоръчани за уволняване.

Преди десетина дни родителите на детето били извикани да го вземат по-рано от ясла поради зачервяване на кожата. Личният доктор на детето има подозрения за изгаряне или полазване от буболечка. През нощта обаче се появявили мехури по раната на детето. След като в " Пирогов ", била сложена диагноза " Химическо изгаряне ", в детското заведение е назначена вътрешна инспекция, такава прави и Столичната община. Съмненията са, че изгарянето може да е провокирано от дезинфектант.

След случая от детската градина обявиха, че не е допустимо детето да се е заляло с дезинфектант и това да е било прикрито от родителите, тъй като препаратите стоят на недостъпни места.

Към момента детето е в устойчиво положение, а родителите чакат някой да поеме отговорност за случая.

Нели Манчева - основен специалист в дирекция " Образование " на Столичната община, заяви, че инспекцията е завършила и пробите от разредения концентрат на препарата са подготвени.

Тя изясни, че препаратът е открит на място, което е извънредно налично за децата - помещението, в което те играят.

Лабораторните резултати сочат, че въпросният дезинфектант е позволен за приложимост, само че може да аргументи изгаряне на детската кожа.

Не можем да твърдим, че там не е имало нито един възрастен, само че най-вероятно случаят се е случил в миг на разпръскване, уточни Манчева.

Проверка на обстоятелствата: Съобщете ни, в случай че видите фактологични неточности и нередности в публикацията или мненията. Пишете непосредствено на [email protected] . Ще обърнем внимание!

За реклама в "Петел " на цена от 50 лв. на ПР обява пишете на и вижте още в -.

Прочети тук -
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР