Снимка PixabayКосово ще даде временен подслон на кандидати за убежище

...
Снимка PixabayКосово ще даде временен подслон на кандидати за убежище
Коментари Харесай

Косово и Албания ще приемат бежанци

Снимка Pixabay

Косово ще даде краткотраен заслон на претенденти за леговище от Афганистан, разгласи президентът Вьоса Османи довечера след едномесечни договаряния със Съединените щати.

Албания е подготвена да одобри стотици политически бежанци от Афганистан, заяви по-рано през днешния ден албанският министър председател Еди Рама, предава БНР.

По думите му става дума интелектуалци и активистки за правата на дамите, някогашни държавни чиновници и други лица, чийто живот е заплашен от талибаните. В Албания те ще изчакат издаването на визи за Съединени американски щати.

Евакуацията им обаче е под въпрос, откакто по-рано през днешния ден афганистанското държавно управление се срина, а талибаните овладяха огромна част от Кабул.

Под контрола на бунтовниците са и всички гранични пунктове. Единственият свободен излаз от Афганистан е кабулското летище под защитата на американски бойци.

Проверка на обстоятелствата: Съобщете ни, в случай че видите фактологични неточности и нередности в публикацията или мненията. Пишете непосредствено на [email protected] . Ще обърнем внимание!

За реклама в "Петел " на цена от 50 лв. на ПР обява пишете на и вижте още в -.

Прочети тук -
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР