Снимка: ПиксабейИсторически град в Гърция – Солун, е най-засегнат от

...
Снимка: ПиксабейИсторически град в Гърция – Солун, е най-засегнат от
Коментари Харесай

Втората вълна на пандемията в Гърция се отразява най-тежко на Солун

Снимка: Пиксабей

Исторически град в Гърция – Солун, е най-засегнат от втората вълна на пандемията.

Правителството стегна още повече ограниченията против разпространяването на ковид. От през днешния ден влиза в действие вечерен час от 21 до 5 ч. сутринта. Няма да се позволяват хора на литургия в църквите, затваря за визити и Света гора.

Втората вълна на пандемията се отразява най-тежко на Солун.

Премиерът  призна, че прогнозите им за града са се оказали неверни. А лечебните заведения там работят на ръба на опциите си.

В интензивното поделение на солунската болница " Георгиос Папаниколау " са заети 32 от 37-те кревати. Ситуацията е по-тревожна, в сравнение с при първата вълна на пандемията напролет.

Д-р Василис Вуцас коментирта пред Българска национална телевизия: " Разликата е, че пациентите са доста повече от преди, а възрастта им понижава. Вместо 80-годишни, в този момент имаме 40, 50, 60-годишни ".

Над 150 души от личния състав на болничното заведение се грижат за пациенти с COVID-19. Някои към този момент са инфектирани, само че най-голямото безпокойство е едно, написа Novini.bg.

Като доктор най-вече се багра пациентите да не станат толкоз доста, че да не можем да лекуваме всички или да не получават интензивни грижи ", декларира доктор Василис Вуцас.

За последното денонощие в Гърция регистрираха рекордните 3 316 нови случая на болест. При тези данни появяването на ваксина не се приема с еуфория.

" Аз се запитвам по кое време ще пристигна, какъв брой ефикасна ще бъде, каква част от популацията ще се имунизира в точния момент. Здравният министър на Гърция разказа напъните на медиците в Солун като " голяма борба ", добавя доктор Вуцас.

Д-р Георгия Василиаду споделя още: " Дано не стане ужасно, само че сме подготвени и за това. Няма да си тръгнем отсам, няма да се приберем вкъщи ".

Съобщете ни, в случай че видите неточности и нередности в публикацията или мненията. Пишете непосредствено на [email protected] . Ще обърнем внимание!

За реклама в "Петел " на цена от 50 лв. на ПР обява пишете на и вижте още в -.

Прочети тук -
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР