Снимка PexelsВажно решение бе взето за една от ваксините срещу

...
Снимка PexelsВажно решение бе взето за една от ваксините срещу
Коментари Харесай

Всички доставени количества на „Астра Зенека“ ще се използват за поставяне на първа доза

Снимка Pexels

Важно решение бе взето за една от имунизациите против коронавирус, която се слага на българите.  Всички доставени количества от имунизацията на „ Астра Зенека “ да се употребяват за слагане на първа доза. Това реши на постоянното си съвещание Съветът на Националния имунизационен щаб. По този метод ще бъдат обхванати по-големи групи от популацията и ще се форсира имунизационният развой.

 

От щаба ще предлагат на медицинските експерти да слагат втората доза от имунизацията 10 седмици след първата, според опциите, които дава късата характерност на продукта. Членовете на имунизационния щаб показаха мнение, че оксфордската ваксина може да бъде употребена за имунизиране на всички български жители на и над 18-годишна възраст, написа Novini.bg.

На съвещанието стана ясно, че отсрочената заради неприятни метеорологични условия доставка от имунизацията на „ Пфайзер “/ “Бионтех “ се чака да дойде у нас в средата на седмицата. Имунизирането на попадащите във втора и трета фаза лица от Националния проект за имунизиране против COVID-19 ще се прави редом. На членовете на Централната изборна комисия, на районните и на секционните комисии, с които започва трета фаза на проекта, ще бъде препоръчана имунизацията на „ Пфайзер “ и „ Бионтех “. По този метод се подсигурява завършването на имунизацията с две дози от имунизацията, а въпреки това, до изборния ден ангажираните с провеждането на изборите да бъдат оптимално предпазени от вируса.

Застъпването на етапите дава опция българските публицисти, оператори и фоторепортери да бъдат ваксинирани в трета фаза от проекта. „ Представителите на медиите всекидневно отразяват събитията в страната и чужбина, като доста постоянно са на обществени места и в риск от заразяване с коронавирусната зараза. Те дават отговор за информираността на популацията и в този смисъл могат да бъдат счетени за „ чиновници, участващи в поддържане на действието на съществени за публичния живот действия “, показват от Щаба.

Трета фаза ще продължи със чиновници на АЕЦ „ Козлодуй “, ВиК сдружения, заети в секторите превоз и връзки, работещите на първа линия полицейски чиновници и така нататък Ваксинирането на уязвимите групи от популацията остава главен приоритет на Министерството на здравеопазването. Затова краят на трета фаза ще бъде застъпен с начало на четвърта. В тази фаза обхванати с имунизация ще бъдат „ възрастни хора на и над 65-годишна възраст и лица с съпътстващи хронични болести заради по-тежкото протичане на болестта и по-високия риск от развиване на затруднения и смъртен излаз, включително имунокомпрометирани или лица с вторични имунни дефицити “.

Съобщете ни, в случай че видите неточности и нередности в публикацията или мненията. Пишете непосредствено на [email protected] . Ще обърнем внимание!

За реклама в "Петел " на цена от 50 лв. на ПР обява пишете на и вижте още в -.

Прочети тук -
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР