Снимка: PexelsВ Индия отчетоха печален рекорд - над 3500 починали

...
Снимка: PexelsВ Индия отчетоха печален рекорд - над 3500 починали
Коментари Харесай

В Индия отчетоха печален рекорд - над 3500 починали за денонощие

Снимка: Pexels

В Индия регистрираха скръбен връх - над 3500 умряли за денонощие. Точната численост е 3689 като това е най-висока смъртност, обвързвана с ковид, за 24 часа от началото на Коронавирус пандемията.

От началото на пандемията в страната са регистрирани общо 19 милиона случая на ковид, а броят на умрелите надвиши 215 хиляди, като се счита, че действителният им брой е доста по-висок.

Експерти показват като причина ниските равнища на тестване и това, че доста хора умират в домовете си, изключително в селските региони.

В лечебните заведение има изострен дефицит на кревати и О2. До момента повече от 40 страни са изпратили помощ. Днес дойде поредна пратка с здравно съоръжение, в това число съоръжения за О2, от Франция и Германия.

В събота трябваше да стартира огромна акция за Коронавирус имунизация и на хората под 45 години, само че се оповестява, че в доста от щатите има дефицит на ваксини. По данни на здравното министерство на страната първа доза са получили близо 85 хиляди души във възрастовата група сред 18 и 44 години. 

Съобщете ни, в случай че видите неточности и нередности в публикацията или мненията. Пишете непосредствено на [email protected] . Ще обърнем внимание!

За реклама в "Петел " на цена от 50 лв. на ПР обява пишете на и вижте още в -.

Прочети тук -
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР