Снимка PexelsУчителите и директорите, които по време на дистанционното обучение

...
Снимка PexelsУчителите и директорите, които по време на дистанционното обучение
Коментари Харесай

Зам.-кметът на Пловдив: Дистанционното обучение не е технология, а нов начин на преподаване

Снимка Pexels

Учителите и шефовете, които по време на отдалеченото образование доста помогнаха за организацията на работа и за дигитализацията на учебните заведения в Пловдив, бяха отличени на специфична гала в Дома на културата „ Борис Христов “ в наличието на зам.-кмета по обучение и бизнес развиване Стефан Стоянов. Това оповестиха от пресцентъра на  Общината . Събитието бе проведено от общността на Гугъл Educator Group Plovdiv и Община Пловдив, написа Фокус.

„ Дистанционното образование не е технология, а нов метод на преподаване. Вече не е проблем да се свържем с 20 деца по едно и също време, а по какъв начин да създадем онлайн наличие и да осъществяваме планово основано образование. Истинското отдалечено образование са уроците и ресурсите, които се споделят във виртуалната класна стая “. Това съобщи по време на награждаването Стефан Стоянов. Той напомни, че преди три години, когато е дал старт на плана за облачните класни стаи, на доста преподаватели и шефове им е било мъчно да повярват, че това е бъдещето. „ Ако не беше зародила рецесията, даже и в идващите 2 година нямаше да достигнем 30 000 акаунта и 8000 виртуални класни стаи, които имаме през днешния ден в Пловдив. Направихте доста бързо запаси, които да се употребяват от всички. Това е същинският преподавател – прави нещо положително и го споделя ”, разяснява още зам.-кметът. По думите му пловдивският опит е оказал помощ на стотици учители от цялата страна да повярват, че има смисъл да се приготвят за онлайн работа с децата.

Той заяви също, че от есента още 4 пловдивски съществени учебни заведения вкарват системата 1:1, която ще замести тетрадките и учебниците и децата ще учат от своите лични устройства. Новите учебни заведения са ОУ „ Христо Г. Данов ”, ОУ „ Димитър Талев ”, ОУ „ Алеко Константинов ” и с тях броят им става общо 9.

Сред наградените учителите са: Гергана Стефанова, Надежда Цанкова, Велислава Гоцова, Дафинка Русинова от ЕГ „ Иван Вазов ”, Калина Иванова, Десислава Минкова и Станислава Стоянова от ОУ „ Яне Сандански ”, Евелина Раднева, Величка Караджова и Цветелина Пацева от СУ „ Черноризец Храбър ”, Георги Стоев от ОУ „ Любен Каравелов ”, Светослава Шишиньова и Михаела Стоенчева от ПГХТТ, Биляна Вълева от ОУ „ Екзарх Антим I ”, Милена Симеонова от СУ „ Св. св. Кирил и Методий ”, Георги Сивриев от СУ „ Никола Вапцаров ”, Петя Петрова от ЧДГ „ Андерсен ”.

Наградените шефовете са: Вихра Ерамян (ЕГ „ Иван Вазов ”), Екатерина Василева (ОУ „ Екзарх Антим I ”), доктор Маргарита Бозова (ОУ „ Яне Сандански ”), инж. Людмила Ганчева (ПГХТТ), Радка Ватева (СУ „ Черноризец Храбър ”), Таня Николова (СУ „ Св. св. Кирил и Методий ”), Славка Щерева (СУ „ Любен Каравелов ”), Елена Александрова (СУ „ Никола Вапцаров ”), Гергана Аврамова (СУ „ Христо Г. Данов ”).

Най-добрият учебен екип в работата с облачните технологии е този на ЕГ „ Иван Вазов “, която първа вкара системата 1:1 и стана първото референтно Google учебно заведение в България. Наградата получиха директорката Вихра Ерамян и Мария Атанасова, която бе отличена и за цялостната си работа по основаването на запаси и съавторството й в националните насоки за оценяване в електронна среда. Признание за основаните от тях електронни запаси получиха и Станислава Долапчиева и Иван Петров от Центъра за креативно образование.

Лидерът на общността Елена Вързилова разгласи, че през есента започват конкурс за учители и шефове с най-високи достижения в облачните технологии. Той ще върви до юли следващата година и ще бъде в три категории: взаимопомощ, взаимоотношение, благоприятни условия. Тя изясни, че по време на месеците на отдалечено образование Гугъл Educator Group в Пловдив активизира своите сертифицирани учители. Елена Вързилова от ЕГ „ Иван Вазов ” е една от преподавателите с максимален опит и е измежду обучителите, които имат документ от Google. Към момента сертифицираните преподаватели в Пловдив са към 900. Те употребяват в своята преподавателска работа инструментите на платформата на Google за обучение G-Suite. В Ютуб канала в поддръжка на учителите са качени стотици видеа. Те са основани единствено за една седмица от трейнърите в помощ на онлайн образованието. Стотици учители и шефове са се присъединили и в уебинарите, проведени в партньорство с Община Пловдив и Центъра за креативно образование.

 

Съобщете ни, в случай че видите неточности и нередности в публикацията или мненията. Пишете непосредствено на [email protected] . Ще обърнем внимание!

Следете PETEL.BG всяка минута 24 часа в денонощието последните вести - такива, каквито са, от Света, България и Варна!

Изпращайте вашите фотоси на [email protected] когато и да е на дежурния редактор!

За реклама виж - https://petel.bg/advertising-rates.html.

Прочети тук - Защо e добре да рекламирате бизнеса си с ПР изявления в уеб страницата Petel.bg

" Ако се отнеме свободата на словото, тогава тъпите и безмълвни могат да бъдат водени като овце на кръвопролитие . " Джордж Вашингтон

Призоваваме властта да не основава ненужно напрежение и да не нарушава главните полезности, върху които се крепи Европейски Съюз.

Личните свободи, като ценене на персоналния живот, независимост на мисълта, на изразяването на мнение и на информация, са предпазени с Хартата на главните права на Европейски Съюз.

Неспазването на тези правила подкопава устоите и разяжда като недоброкачествен израстък ДНК-то на съюза. Води до напрежение в обществото ни.

Свободата на Словото е предпазена и обезпечена от Основния закон, на който се крепи цяла България - Конституцията.

Призоваваме за съблюдаване на предписанията и ограниченията, само че посредством осъзнатост, а не посредством упорито всяване на суматоха и боязън.

Пазете възрастните и хронично болните хора.

Нечистоплътно и рисково е потреблението на страха на хората за трупане на политически рейтинг.

Информирайте се от достоверни източници!

Не вярвайте на организация "Една Жена Каза ". Търсете първоизточника извора на информацията в непознатите медии! Не вярвайте на всеки преводен материал без да видите оригинала. Не вярвайте на всеки материал в непознатите медии.

Те постоянно търсят сензации и драматизъм, тъй като, за разлика от множеството медии в България, се намират в действителна пазарна конкурентна среда и тематиката "Ковид 19 " им носи преимущество над останалите, посещаемост, гледаемост, тираж и пари. Доверете се на разсъдъка си, а не на страстите и страха си. Преценете дали материалът търси пазарноориентирана сензационност, дали обслужва политически ползи или желае да ви осведоми въз основата на научни експертни данни и числа.
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР