Снимка: PexelsСанкциите за българи по Закона Магнитски влизат в дневния

...
Снимка: PexelsСанкциите за българи по Закона Магнитски влизат в дневния
Коментари Харесай

Наложените от САЩ санкции на българи по Магнитски влизат в дневния ред на Европарламента

Снимка: Pexels

Санкциите за българи по Закона " Магнитски " влизат в дневния ред на Европарламента. Те са към трима нашенци и техните мрежи.

На пленарната сесия, идната седмица в Страсбург в четвъртък ще се организира пленарен спор въз основа на въпрос с искане за вербален отговор до Европейската комисия направен от Комисията по цивилен свободи, правораздаване и вътрешни работи на Екологичен потенциал (LIBE).

В него евродепутатите означават, че наложените наказания повдигат съществени въпроси по отношение на методите на Европейски Съюз в региона на демокрацията, правилата на правовата страна и главните права.

Членовете на Екологичен потенциал желаят да схванат по какъв начин Европейската комисия възприема дейностите на Съединени американски щати, които се смятат за съдружник на Европейски Съюз, подхванати против корупцията в страна членка и по какъв начин това се отразява върху оценката на досегашните дейности на Комисията по този въпрос.

По-конкретно, евродепутатите питат дали Европейска комисия ще бъде по-активна при сигнализирането и предприемането на дейности във връзка с корупцията и заканите за правилата на правовата страна в страните членки, каква ще бъде ролята на Европейската прокуратура и дали Европейска комисия ще създаде обща тактика за битка с корупцията в Европейски Съюз.

На 2 юни 2021 година администрацията на Съединени американски щати разгласи, че Министерството на финансите на Съединени американски щати е глобило три лица и техните мрежи в България на съображение присъединяване в корупция. Тези наказания бяха наложени по силата на Глобалния закон за отчетност в региона на правата на индивида " Магнитски ".

На същата дата други трима някогашни държавни чиновници бяха визирани от ограничения на Държавния департамент на Съединени американски щати, лишавайки ги от правото да влизат в Съединените щати.

Проверка на обстоятелствата: Съобщете ни, в случай че видите фактологични неточности и нередности в публикацията или мненията. Пишете непосредствено на [email protected] . Ще обърнем внимание!

За реклама в "Петел " на цена от 50 лв. на ПР обява пишете на и вижте още в -.

Прочети тук -
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР