Снимка: PexelsРусия започна подготовка по изпращане на човек на Луната,

...
Снимка: PexelsРусия започна подготовка по изпращане на човек на Луната,
Коментари Харесай

Русия започна подготовка по изпращане на човек на Луната

Снимка: Pexels

Русия стартира подготовка по изпращане на човек на Луната, разгласи „ Роскосмос “ в публично изказване. Компанията разгласи търг за изследване на проблематичните въпроси при организирането на пилотирани полети до Луната, като след резултатите би трябвало да бъдат създадени условия за галактически технологии за образуване на такива задачи, съгласно материалите на държавната корпорация, оповестени на уеб страницата за държавни поръчки.

„ Целите на изследователската работа: създаване на оферти, рекомендации, условия за обещаващи технологии, детайли и системи от артикули за ракетни и галактически технологии, обезпечаване на надеждно осъществяване на пилотирани полети до Луната, работа на космонавтите в окололунната орбита и на повърхността на Луната предвид на нуждата от решение на медико-биологични проблеми “, се споделя в документа.

Общата сума на контракта е 1,7 милиарда рубли. За първи път в формалните документи на " Роскосмос " е посочено, че първите пилотирани полети до Луната ще бъдат осъществени от Русия на ракета " Ангара " благодарение на дребен пилотиран транспортен транспортен съд.

През декември 2020 година ръководителят на „ Роскосмос “ Дмитрий Рогозин съобщи във Фейсбук, че е решено да се изостави концепцията за полети до Луната на свръхтежка ракета в интерес на полети с ракети „ Ангара “ на първия стадий и едвам на втория стадий - образуване на полети на свръхтежка ракета, която ще бъде основана въз основата на нови механически решения. По-рано Рогозин описа за създаването на дребен галактически транспортен съд с кодово име „ Орел “ за полети до Луната.

Документът планува и създаване на условия за дребен лунен излитащ и кацащ уред, предопределен за кацане на астронавтите на лунната повърхнина. През август 2020 година Рогозин заяви, че кацането би било невероятно без този комплекс, само че неговата разработка не беше включена в никоя стратегия по това време.

Договорът планува и създаването на външен тип на нов скафандър за работа на Луната и основаването на негов пробен модел, а също и на средства за отбрана на здравето на астронавтите като нови комплекти за първа помощ, строителен лунен роувър (луноход-строител), " луномобил " (пилотиран нехерметичен луноход), обитаеми и енергийни модули на лунната база и транспортен съд за доставка на артикули до Луната.

Работата по контракта е разграничена на части. Първите резултати би трябвало да бъдат показани в края на 2022 година Като цяло програмата би трябвало да бъде приключена доникъде на ноември 2025 година По-рано бе обявено, че първият съветски космонавт ще кацне на Луната през 2030 г. 

Проверка на обстоятелствата: Съобщете ни, в случай че видите фактологични неточности и нередности в публикацията или мненията. Пишете непосредствено на [email protected] . Ще обърнем внимание!

За реклама в "Петел " на цена от 50 лв. на ПР обява пишете на и вижте още в -.

Прочети тук -
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР