Снимка: PexelsПрокуратурата в Албания със серия от арести на висши

...
Снимка: PexelsПрокуратурата в Албания със серия от арести на висши
Коментари Харесай

Прокуратурата в Албания със серия от арести на висши полицаи

Снимка: Pexels

Прокуратурата в Албания със серия от арести на висши служители на реда, продължавайки активността си против корумпирани функционери и чиновници.

След акцията в град Люшня, където кметът беше задържан заради корупция при осъществяване на търгове, през днешния ден чиновници на спецпрокуратурата влезоха в Министерство на вътрешните работи, оповестяват локалните медии.

Девет сегашни и някогашни висши ръководители са арестувани за корист при осъществяване на търг за набиране на нови униформи за служители на реда.

Извършен е обиск в служебните пространства, както и в домовете им.

Осем от тях незабавно бяха арестувани под стража, до момента в който един е под домакински арест. Сред задържаните в екшъна, последвал няколко месеца следствие, е Едлира Накелари, която беше уволнена преди осем дни от длъжността шеф на отдела за публични поръчки в Министерство на вътрешните работи, както и Фатмир Демнери, един от шефовете във Висшият прокурорски съвет.

Задържаните в съдействие са злоупотребяват със служебния си пост, в това число по време на възлагане на търг през 2019 година за интервал от четири години на стойност 2,8 милиарда леки (25 милиона евро).

Опозиционната Демократическа партия беше първата, която сигнализира за корист с търга.

Проверка на обстоятелствата: Съобщете ни, в случай че видите фактологични неточности и нередности в публикацията или мненията. Пишете непосредствено на [email protected] . Ще обърнем внимание!

За реклама в "Петел " на цена от 50 лв. на ПР обява пишете на и вижте още в -.

Прочети тук -
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР