Снимка PexelsПожарите, които продължават да се разгарят по западното крайбрежие

...
Снимка PexelsПожарите, които продължават да се разгарят по западното крайбрежие
Коментари Харесай

Евакуираха десетки хиляди жители на Орегон заради пожари

Снимка Pexels

Пожарите, които не престават да се разгарят по западното крайбрежие на Съединените щати, принудиха десетки хиляди поданици да се изтеглят от домовете си. Властите в щата издадоха заповед за наложително извеждане от домовете им на близо половин милион души. Заради огнената буря живота си изгубиха осем души, като губернаторът на щата Кейт Браун предизвести, че броят на починалите може да бъде доста по-голям, написа Булнюз.

Властите не престават да търсят десетки безследно изчезнали хора в три окръга на щата. Заради големите пожари въздухът в региона на Орегон и на прилежащия му щат Калифорния е доста нечист. Пожарникарите, които се борят със стихията, обаче, се надяват на  благоприятни метеорологични условия - по-слаб вятър от крайбрежието и по-висока мокрота на въздуха. В Орегон през последните три седмици над 3 900 къщи бяха изцяло изпепелени, а повече от 68 000 души бяха евакуирани.

Междувременно в Калифорния бушуват 28 огромни пожара. От администрацията на президента Доналд Тръмп оповестиха, че той ще посети потърпевшия щат Калифорния на следващия ден и ще се срещне с локалните управляващи. 

Съобщете ни, в случай че видите неточности и нередности в публикацията или мненията. Пишете непосредствено на [email protected] . Ще обърнем внимание!

За реклама в "Петел " на цена от 50 лв. на ПР обява пишете на и вижте още в -.

Прочети тук -
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР