Снимка: PexelsОт Министерството на здравеопазването внесоха нови янсоти около разространението

...
Снимка: PexelsОт Министерството на здравеопазването внесоха нови янсоти около разространението
Коментари Харесай

Здравното министерство: Не всеки, който се зарази с вируса COVID-19, ще се разболее

Снимка: Pexels

От Министерството на здравеопазването внесоха нови янсоти към разространението на ковид. Ето какво пишат от там:

" Не всеки, който се болести с вируса COVID-19, ще се разболее. Това зависи от безчет фактори, преди всичко - от положението и реактивността на имунната система. Голямо въздействие оказват и общото положение на организма, съществуването на съпътстващи болести, възрастта, изискванията на живот и труд, климатичните промени, количеството на попадналите вирусни частици и още доста други.
 
Заразеният, само че неболедуващ човек, продължава да популяризира вируса и да бъде рисков за близките и обществото.
 
Хората, развили клинична картина на коронавирусната зараза, след преболедуване основават хуморален и клетъчен имунитет, който съгласно най-последните научни данни трае до 10-12 месеца, с най-различна активност според от нагоре посочените фактори. Но би трябвало да се знае, че преболедувалите също не престават да популяризират инфекцията, без значение от създалия се имунитет.
 
Защо е толкоз значимо да се съблюдават противоепидемичните ограничения от всички – преносители на вируса, заболели и имунизирани?
 
Спазването на противоепидемичните ограничения е доста значимо и с него би трябвало да се преценяват както преболедувалите, по този начин и всички други жители, тъй като всеки един от тях може да бъде притежател на вируса и да го популяризира. Това важи със същата мощ и за имунизираните лица. 
 
Трябва добре да се разбере, че имунизациите защищават от тежко протичане на болестта, хоспитализация и загуба на живот.

Проверка на обстоятелствата: Съобщете ни, в случай че видите фактологични неточности и нередности в публикацията или мненията. Пишете непосредствено на [email protected] . Ще обърнем внимание!

За реклама в "Петел " на цена от 50 лв. на ПР обява пишете на и вижте още в -.

Прочети тук -
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР