Снимка PexelsОграниченията, наложени от Германия по границата с австрийската провинция

...
Снимка PexelsОграниченията, наложени от Германия по границата с австрийската провинция
Коментари Харесай

Австрия затегна контрола по границата си с Италия

Снимка Pexels

Ограниченията, наложени от Германия по границата с австрийската провинция Тирол, наранена от южноафриканския вид на новия ковид, накара Австрия на собствен ред да затегне контрола по границата си с Италия. Това провокира през днешния ден оформяне на дълга опашка от чакащи коли и неодобрение, заяви Франс прес.

От през вчерашния ден водачите на камиони, които влизат от Тирол в Германия, би трябвало да показват негативен тест за ковид. В южната си част тази австрийска провинция граничи с Италия, предава Българска телеграфна агенция.

Австрия се притеснява, че водачите, които влизат от Италия и минават директно през нея на път за Германия, не имат всички изисквани от Берлин документи и надлежно може да останат блокирани на австрийска територия. Затова Австрия на собствен ред вкара през вчерашния ден инспекции по южната си граница.

" Няма да позволим Тирол да стане паркингът на Европа. На водачите, чието прекосяване (от Австрия в Германия) не може да бъде обезпечено, ще бъде забранявано да продължат своето пътешестване ", съобщи губернаторът на австрийската провинция Гюнтер Платер.

Асоциацията на италианските транспортни пренасящи и ръководителят на северната италианска област Трентино, Маурицио Фугати, показаха неодобрение и желаеха от Италия да вкара реципрочни ограничения, в това число водачите, идващи от Германия и Австрия, да бъдат тествани за ковид.

Край автомагистрала Италия покрай границата с Австрия е основан център за бързо тестване, с цел да бъде разтоварен трафикът и да бъде понижена опашката, която към този момент се е заформила в северна посока.

Според управляващите в Тирол сред 4000 и 5000 камиона минават директно всеки ден по автомагистрала А12 - една от най-важните пътни артерии сред Южна и Северна Европа.

 

Съобщете ни, в случай че видите неточности и нередности в публикацията или мненията. Пишете непосредствено на [email protected] . Ще обърнем внимание!

За реклама в "Петел " на цена от 50 лв. на ПР обява пишете на и вижте още в -.

Прочети тук -
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР