Снимка PexelsНяма по-важна надпревара в момента от това, кой ще

...
Снимка PexelsНяма по-важна надпревара в момента от това, кой ще
Коментари Харесай

Русия: Нашата ваксина срещу ковид е готова и е най-успешната сред тестовете

Снимка Pexels

Няма по-важна конкуренция сега от това, кой ще направ най-ефикасна ваксина против коронавирус. 

 Американската компания “Пфайзер ” и немската “Байонтек ” към този момент са подготвени с техните. Ето какво оповестиха от Русия:

Руската ваксина “Спутник V ” била 92% ефикасна. Това са посочили междинни резултати от третия стадий на тестванията, оповестени от Руския фонд за директни вложения.

“Извършена е оценка на успеваемостта върху 16 хиляди доброволци 21 дни след приемане на първа доза от имунизацията, или плацебо. Има 20 доказани случая на заболяване и беше несъмнено, че успеваемостта на “Спутник V ” е 92% ”, показва известието, представено от Ройтерс.

Новината идва 2 дни след известието на американската компания “Пфайзер ” и немската “Байонтек ”, че тяхната генна ваксина е посочила 90% успеваемост.

“Спутник ” бе публично записана в Русия още преди да е завършила третата фаза на тестванията. Тя към този момент е пусната и в произвеждане.

В същото време стана известно, че трима имунизирани със “Спутник ” медици в Алтайския край са се заразили с ковид. От министерството на опазването на здравето изясняват, че това е станало още преди инжектирането или незабавно след първата доза, когато още не са имали имунитет.

Според американския основен специалист по инфекциозни заболявания Антъни Фаучи всеобщ достъп до ваксина в Съединени американски щати може да се чака до април. Медиците и възрастните обаче може да бъдат ваксинирани още през декември. Според Фаучи първите ваксини няма да могат да спрат COVID-19, само че ще разрешат да се кара по-леко заболяването.

 

Съобщете ни, в случай че видите неточности и нередности в публикацията или мненията. Пишете непосредствено на [email protected] . Ще обърнем внимание!

За реклама в "Петел " на цена от 50 лв. на ПР обява пишете на и вижте още в -.

Прочети тук -
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР