Снимка PexelsНощни въздушни удари са отнели живота на четирима души

...
Снимка PexelsНощни въздушни удари са отнели живота на четирима души
Коментари Харесай

Има загинали след новите въздушни удари в Триполи

Снимка Pexels

Нощни въздушни удари са лишили живота на четирима души и са ранили 20 в Триполи, оповестиха през днешния ден представители на Правителството на националното единодушие (ПНС). Според тях отговорни за случилото се са силите на маршал Халифа Хафтар, които водят атака против либийската столица, съобщи Българска телеграфна агенция.

``
реклама

Сраженията не престават повече от три седмици в южната част на Триполи сред силите, правилни на ПНС, прието от интернационалната общественост, и тези на маршал Хафтар - мощният човек в източната част на Либия. Той е почнал на 4 април атака за преодоляване на столицата.
Говорителят на министерството на опазването на здравето на ПНС разгласи през днешния ден пред Агенция Франс Прес, че въздушните удари са предизвикали гибелта " на четирима души, а 20 са ранени и са откарани в държавната болница в Абу Слим " - южен столичен квартал.

През идващите часове броят на жертвите може да нарасне, предизвести представителят.
Според боен източник на ПНС жертвите са цивилни. Ударите са осъществени късно нощес в региони на Абу Слим, само че " нито един не е засегнал военни цели ", посочи източникът.

ПНС упрекна маршал Хафтар, че употребява задгранични самолети за ударите си, без да посочи от коя страна.

" Този нарушител прикрива неуспехите си и тези на бойците си пред портите на Триполи като прибягва до задгранична авиация, с цел да удря по невъоръжени цивилни в града ", съобщи представител на ПНС на формалната страница на държавното управление във Facebook. В Триполи е централата на ПНС, чийто министър председател е Файез ал Сарадж. След бързо напредване, войските на самопровъзгласилата се Национална либийска войска бяха отблъснати от силите, правилни на ПНС и повече от три седмици сраженията са съсредоточени в южната част на Триполи. 

ВЪВ ВРЪЗКА С ИЗГОТВЕНИЯ ОТ ГЕРБ ЗАКОН ЗА ЦЕНЗУРА НА МЕДИИТЕ В ИНТЕРНЕТСПИРАМЕ ВЪЗМОЖНОСТТА ЗА ПИСАНЕ НА КОМЕНТАРИ БЕЗ АВТОР В САЙТА!

ЗА ДА КОМЕНТИРАТЕ СТАТИЯТА, МОЛЯ, РЕГИСТРИРАЙТЕ съдебна експертиза ЗА СЕКУНДИ ТУК - https://petel.bg/registration.html
--> --> --> --> ``
рекламаКоментариКоментирай посредством FacebookЗа да пишете мнения, апелирам регистрирайте се за секунди ТУКНапиши коментарИме:Коментар:
`` Последни вести Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР