Снимка PexelsНай-малко 190 са жертвите на наводненията в Германия.Премиерът на

...
Снимка PexelsНай-малко 190 са жертвите на наводненията в Германия.Премиерът на
Коментари Харесай

Наводнението в Германия струвало 30 млрд. евро

Снимка Pexels

Най-малко 190 са жертвите на наводненията в Германия.

Премиерът на немската провинция Северен Рейн-Вестфалия и претендент за канцлер от Християндемократическия съюз Армин Лашет разгласи, че федералното държавно управление може да отпусне и 30 милиарда евро за възобновяване на вредите и за потърпевшите от пагубните наводнения в средата на предишния месец.

„ В провинция Северен Рейн-Вестфалия вредите възлизат на повече от 13 милиарда евро и то единствено по първични оценки. В Райнланд-Фалц евентуално ще трябват Дори повече средства за възобновяване, тъй че ще са нужни сред 20 и 30 милиарда евро от федералния бюджет, добавя БНР.

Лашет приказва пред Народното събрание на Северен Рейн-Вестфалия, където даде обещание взаимност с жителите на засегнатите селища. И уточни, че в провинцията не е имало такава потребност от възобновяване на хиляди жилищни здания едновременно след Втората международна война.

 

Проверка на обстоятелствата: Съобщете ни, в случай че видите фактологични неточности и нередности в публикацията или мненията. Пишете непосредствено на [email protected] . Ще обърнем внимание!

За реклама в "Петел " на цена от 50 лв. на ПР обява пишете на и вижте още в -.

Прочети тук -
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР