Снимка PexelsНа фона на големите загуби за наемодателите на търговски

...
Снимка PexelsНа фона на големите загуби за наемодателите на търговски
Коментари Харесай

Гъpция пoĸpивa дo 40% oт зaгyбитe нa coбcтвeници нa тъpгoвcĸи имoти, cвaлили нaeмитe

Снимка Pexels

На фона на огромните загуби за наемодателите на търговски площи през миналите месеци, Гърция може да покрива част от тях за фирмите, които непринудено са понижили наемите за клиентите си. Това предлага законопроект, импортиран в Народното събрание в страната в края на предходната седмица, написа локалното издание Kathimerini.

Според него притежателите на парцели, постигнали съглашение с клиентите си за понижаване на наемите могат да бъдат обезщетени с понижаване на налози. Общата стойност на компенсацията може да доближи 40% от размера на загубите им.

Има обаче изискване, което би трябвало да бъде спазено. В нормативния акт се показва, че от схемата ще могат да се възползват наемодатели при положение, че наемите за отдаваните от тях площи са били изплатени в точния момент.

От Kathimerini пресмятат, че при примерна месечна вноска от 1000 евро и съглашение за намаляването ѝ с 300 евро, страната може да възвърне до 120 евро.

В законодателния план се показва още, че обезщетенията ще важат за реализирани съглашение за понижаване на наеми за интервала сред септември и декември 2020 година, които са били декларирани пред приходната организация в страната.

От оптималния размер на схемата - до 40%, с приоритет ще могат да се възползват фирмите в най-засегнатите от пандемията браншове, като туризъм, ресторантьорство, превоз и други./ money.bg

Съобщете ни, в случай че видите неточности и нередности в публикацията или мненията. Пишете непосредствено на [email protected] . Ще обърнем внимание!

За реклама в "Петел " на цена от 50 лв. на ПР обява пишете на и вижте още в -.

Прочети тук -
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР