Снимка: PexelsМного по-малко магазини ще посетятт американците при коледното си

...
Снимка: PexelsМного по-малко магазини ще посетятт американците при коледното си
Коментари Харесай

Американците ще посетят много по-малко магазини при коледното си пазаруване тази година

Снимка: Pexels

Много по-малко магазини ще посетятт американците при коледното си извършване на покупки тази година. Причината е рецесията, провокирана от Ковид - 19, демонстрират данни от изследване на компанията Deloitte.

Средно американците считат да пазарят в 5.2 търговски обекта за Коледа и Нова година, което е най-ниският брой откогато се организира проучването. Миналата година междинният брой беше 7, през 2018 година - 6.9, а през 2017 година - 5.7, написа.

В анкетата са взели участие над 4 000 консуматори в интервала сред 9 и 15 септември.

Една от аргументите за внезапния спад в желанието за извършване на покупки са терзанията за сигурността и хигиената, които стават все по-важни за потребителите. 51% от запитаните настояват, че ще лимитират обиколките по магазините точно поради заплахата от заразяване с ковид.

" Това като цяло е добра вест за огромните търговски вериги, тъй като хората избират да пазарят повече неща от едно и също място. Всички свикнахме да вървим в хипермаркетите и сме осведомени с въведените от тях ограничения за сигурност ", споделя Род Сайдс, който управлява отдела за изследване на търговията на дребно в Deloitte.

Освен това американците имат желание тази година да приключат с покупките по-бързо, макар че доста от комерсиалните вериги и онлайн платформите, като Amazon, оповестиха, че тази година ще удължат сезона на празничните промоции. Целта е да се избегне скупчването на хора в комерсиалните обекти.

Анкетата на Deloitte обаче демонстрира, че американците чакат да приключат с празничното извършване на покупки приблизително за 5.9 седмици, което е с близо две седмици по-малко, спрямо 2019 и 2018 година

Много от потребителите се тормозят за фамилния си бюджет и не считат да стартират с покупките прекомерно рано.

Средното разстояние, което интервюираните считат да изминат в търсене на дарове тази година, е 9.6 благи (около 15.5 километра). 69% от тях нямат желание да се отдалечават от региона на жилището си за празничното извършване на покупки. 

Друго изследване, представено от CNBC, предвижда, че тази година човекопотокът в комерсиалните обекти в Съединени американски щати ще намалее с сред 22% и 25% в шестте основни седмици от празничния сезон.  

Съобщете ни, в случай че видите неточности и нередности в публикацията или мненията. Пишете непосредствено на [email protected] . Ще обърнем внимание!

За реклама в "Петел " на цена от 50 лв. на ПР обява пишете на и вижте още в -.

Прочети тук -
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР