Снимка: PexelsМинистерството на здравеопазването публикува уточняващо съобщение относно новите мерки

...
Снимка: PexelsМинистерството на здравеопазването публикува уточняващо съобщение относно новите мерки
Коментари Харесай

МЗ: Заведенията могат да ползват 100% капацитет, ако персоналът и клиентите са ваксинирани

Снимка: Pexels

Министерството на здравеопазването разгласява уточняващо известие по отношение на новите ограничения за битка с разпространяването на ковид, които влизат в действие от през днешния ден.

Ето го и него:

" Във връзка постъпващи от жители запитвания в Министерството на здравеопазването по отношение на работата на избрани обекти и организирането на съответни мероприятия при потреблението на потенциал до 50%, както и във връзка със заповедта, която влиза в действие от през днешния ден, 20 август, вършим следното конкретизиране:

Условията за работа на тези обекти не са променяни. И до момента те можеха да работят/ да бъдат проведени при потреблението на до 50% от потенциала на съответното място. Тази опция е в действие и сега. Новото от през днешния ден е, че същите могат да работят/ да бъдат проведени, употребявайки 100% потенциал, в случай че личният състав и посетителите са или имунизирани, или преболедували, или дават отрицателен резултат от PCR тест.

Заповедта се отнася до:

-  конгресно-конферентни мероприятия, семинари, състезания, образования, тимбилдинги, изложби и други публични мероприятия в присъствена форма;

- културни и развлекателни мероприятия (фестивали, кина, театри, циркови представления, театрални прояви, концерти, музеи, галерии, библиотеки, занятия от танцовото, креативното и музикално изкуство);

- на спортни надпревари с публика;

- визитите на фитнес центрове, спортни зали и клубове, плувни басейни и комплекси, балнеолечебни, СПА, уелнес и таласотерапевтични центрове;

-  посещенията в детски центрове, клубове и други, предоставящи проведени групови услуги за деца;

-  посещенията в заведенията за хранене и развлечения по смисъла на член 124 от Закона за туризма, игралните зали и казина.

Другият нов текст в Заповедта касае организацията на работата във всички администрации. Ръководителите на администрации открият работно време с променливи граници и начало на работния ден сред 7.30 и 10 часа и провеждат работа от разстояние на минимум 50% от личния състав, в случай че, според от характера на работа, това не е допустимо. "

Проверка на обстоятелствата: Съобщете ни, в случай че видите фактологични неточности и нередности в публикацията или мненията. Пишете непосредствено на [email protected] . Ще обърнем внимание!

За реклама в "Петел " на цена от 50 лв. на ПР обява пишете на и вижте още в -.

Прочети тук -

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР