Снимка: PexelsДевет от десет души във Великобритания вярват във имунизацията

...
Снимка: PexelsДевет от десет души във Великобритания вярват във имунизацията
Коментари Харесай

Девет от десет души във Великобритания вярват във ваксинацията

Снимка: Pexels

Девет от 10 души във Англия имат вяра във имунизацията против Ковид. Така публичното мнение против имунизациите е най-високо в тази страна. Това демонстрира изследване измежду популацията в 15 страни.

На второ място по този индикатор е Израел, където 83% са изразили религия във имунизациите. Япония регистрира най-ниското равнище на доверие - от 47%.

Екипът на Imperial College London, който наблюдава настройките на хората към имунизациите от ноември, споделя, че общото доверие в ефикасността и сигурността на имунизациите се е повишило.

Но учените предизвестяват, че към момента би трябвало да се работи за повишение на доверието във имунизациите.

В изследването, в съдействие с YouGov са взели участие повече от 68 000 души.

То откри, че в страни, в които имунизациите към момента не са необятно налични - най-честата причина за неваксиниране е, че хората не попадат в предпочитаните групи.

Обединеното кралство и Израел са измежду страните, които са сложили най-вече дози ваксини досега.

Във Англия, където 87% от интервюираните са декларирали, че имат религия в инжекциите, повече от половината от всички пълнолетни към този момент са получили и двете дози коронавирусна ваксина.

За разлика от тези две страни, имунизационната акция в Япония да вземем за пример стартира късно и беше възпрепятствана от слаби доставки и организационни спънки.

Съобщете ни, в случай че видите неточности и нередности в публикацията или мненията. Пишете непосредствено на [email protected] . Ще обърнем внимание!

За реклама в "Петел " на цена от 50 лв. на ПР обява пишете на и вижте още в -.

Прочети тук -
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР