Снимка: PexelsБританското правителство потвърди, че планира да въведе ваксинационен сертификат

...
Снимка: PexelsБританското правителство потвърди, че планира да въведе ваксинационен сертификат
Коментари Харесай

Великобритания ще изисква васинационни сертификати за нощни клубове и събития

Снимка: Pexels

Британското държавно управление удостовери, че възнамерява да вкара имунизационен документ за нощните клубове и събиранията на доста хора от октомври, съобщи Асошиейтед прес.

Министърът по имунизациите Надим Захауи съобщи през днешния ден, че управляващите се надяват да стартират с ограниченията от края на септември, когато на цялото население на възраст над 18 години ще са препоръчани по две дози ваксина против Ковид-19.

Захауи съобщи пред телевизия " Скай нюз ", че това е вярното нещо, което би трябвало да се направи, с цел да се подсигури, че стопанската система ще остане отворена. Законодатели и представители на бизнеса обаче подлагаха на критика мярката като спорна и създаваща заплаха нощните клубове да бъдат въвлечени в каузи за дискриминация.
Според проекта хората, които желаят да влязат в нощен клуб или на друго многолюдно събитие, ще би трябвало да покажат доказателство, че са им сложени две дози ваксина против ковид.

Шотландският първи министър Никола Стърджън сподели тази седмица, че по-късно този месец ще стартират да се изискват имунизационни документи за нощни клубове и огромни събития на фона на увеличението на инфектираните в Шотландия.

Проверка на обстоятелствата: Съобщете ни, в случай че видите фактологични неточности и нередности в публикацията или мненията. Пишете непосредствено на [email protected] . Ще обърнем внимание!

За реклама в "Петел " на цена от 50 лв. на ПР обява пишете на и вижте още в -.

Прочети тук -
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР