Снимка: PexelsБългария и още четири държави получиха официални уведомителни писма

...
Снимка: PexelsБългария и още четири държави получиха официални уведомителни писма
Коментари Харесай

ЕК изпрати писмо до България да криминализираме езика на омраза

Снимка: Pexels

България и още четири страни получиха публични уведомителни писма от Европейската комисия за това, че още не са синхронизирали законите си с европейското законодатлество, което криминализира езика на омразата и закононарушенията от ненавист.

Останалите страни са Белгия, България, Финландия, Полша и Швеция.

Европейските правила плануват за тежките прояви на расизъм и ксенофобия да се постановат ефикасни, пропорционални и възпиращи наказателни наказания в целия Европейски Съюз.

Белгийското и българското законодателство не подсигуряват, че расистката и ксенофобска мотивация се вземат поради от националните съдилища като утежнителен фактор за всички осъществени закононарушения, заради което не се подсигурява дейно и съответно гонене на закононарушенията от ненавист.

България не е съумяла да транспонира вярно криминализирането на характерни форми на тирада на омразата, които подбуждат към принуждение или ненавист.

Белгия, България, Финландия, Полша и Швеция разполагат с два месеца, с цел да отговорят ена повдигнатите от Комисията въпроси.

Съобщете ни, в случай че видите неточности и нередности в публикацията или мненията. Пишете непосредствено на [email protected] . Ще обърнем внимание!

За реклама в "Петел " на цена от 50 лв. на ПР обява пишете на и вижте още в -.

Прочети тук -
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР