Снимка: Петел, архивСериозна работа се извършва по почистването на София

...
Снимка: Петел, архивСериозна работа се извършва по почистването на София
Коментари Харесай

Фандъкова: Почистват се улиците и булевардите, по които се движи градският транспорт

Снимка: Петел, списък

Сериозна работа се прави по почистването на София поради снеговалежа. Това разгласи столичният кмет Йорданка Фандъкова. Относно пътната конюнктура тя разкри, че от рано тази нощ е почнала подготовката и обработката на пътищата.

" Почистват се улиците и булевардите, по които се движи градският превоз. Ще продължат, до момента в който не спре изобилният снеговалеж, а по-късно ще се насочат и към кварталните улици. Почистени бяха множеството от спирките и методите към подлезите за пешеходците и съм разпоредила да продължи и почистването на тротоарите, прилежащи към общински терени ", изясни Фандъкова.

Продължават инспекциите на огромните търговски обекти, наблюдават се и пазарите и базарите навън - в случай че има консумация на място, те ще бъдат затворени. Днес ще заседава Софийският действен щаб, където ще се разясняват всички тези въпроси.

Заради COVID-19 столицата има дежурни детски градини. Тези детски заведения са две и са ситуирани наоколо до лечебни заведения. Една от тях е 124-а детска градина, столичният кмет Йорданка Фандъкова ревизира по какъв начин върви организацията на работа.

Кметът на София благодари на сътрудниците си от 124-та и 117-а детски градини в " Красно село " и " Младост ", за това, че са се присъединили в самодейността на общината.

" Очаквано в първия ден имаме към момента малко дечица. Тук в 124-та детска градина пристигнаха три деца, признати са с огромно неспокойствие от екипите. Всички са на работа. Надявам се да помогнем в този миг, да са спокойни родителите ", сподели Фандъкова.

 

Съобщете ни, в случай че видите неточности и нередности в публикацията или мненията. Пишете непосредствено на [email protected] . Ще обърнем внимание!

За реклама в "Петел " на цена от 50 лв. на ПР обява пишете на и вижте още в -.

Прочети тук -
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР