Снимка: Петел, архивПравителството отпусна близо 6 милиона за изграждане на

...
Снимка: Петел, архивПравителството отпусна близо 6 милиона за изграждане на
Коментари Харесай

Правителството отпусна близо 6 милиона за изграждане на буна на плаж край Варна

Снимка: Петел, списък

Правителството отпусна близо 6 милиона за създаване на буна на плаж в курорта Свети Константин и Елена край Варна. Общо Министерският съвет даде 30 милиона лв. по бюджетите на 17 общини.

20 милиона лв. са средствата за попречване, преодоляване и превъзмогване на последствия от бедствия за общините Сандански, Симитли, Варна, Дългопол, Трън, Левски, Гулянци, Иваново, Девин, Златоград и Неделино, а 10 милиона лв. са утвърдени по бюджетите на общините Благоевград, Свищов, Брезник, Перник, Радомир, Трън и Опан.

По бюджета на община Варна се дават 5 775 000 лв.. Средствата ще се употребяват за създаване на Буна „ Минерален басейн-крило Юг Малък плаж в акваторията на Черно море при курортен комплекс Св. св. Константин и Елена “, оповестява Moreto.net. Зам.-кметът Пейчо Пейчев съобщи, че планът е обвързван с брегоукрепването на един от най-старите курорти.

„ Разширяваме и морските плажове, което е извънредно значимо за Варна като морски град “, добави той.

540 972 лева се отпускат по бюджета на община Дългопол за проверка и възстановителни работи на западното и централното дере и за ремонт на отводнителния канал на жп прелез. Кметът Георги Георгиев акцентира, че средствата ще подкрепят възобновяване на действия след наводненията в региона.

Министърът на финансите Кирил Ананиев акцентира, че се приема следващо разпореждане, с което държавното управление взема решение извънредно значими проблеми на българските общини.

„ Уверен съм, че парите ще се употребяват дейно за възстановяване качеството на живота на хората в тези общини и на услугите, които се дават за тях “, съобщи още финансовият министър.

Министърът на вътрешните работи Христо Терзийски, под чието управление е Междуведомствената комисия за възобновяване и подкрепяне, означи, че се работи по едно и също време и за превъзмогване на следствията от бедствия и повреди, и за предварителна защита.

„ Взимаме бързи и съответни решения и реагираме при всяка нужда “, безапелационен беше Терзийски.

Съобщете ни, в случай че видите неточности и нередности в публикацията или мненията. Пишете непосредствено на [email protected] . Ще обърнем внимание!

За реклама в "Петел " на цена от 50 лв. на ПР обява пишете на и вижте още в -.

Прочети тук -
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР