Снимка: Петел, архивОктомври започва с хладно за сезона време, сочи

...
Снимка: Петел, архивОктомври започва с хладно за сезона време, сочи
Коментари Харесай

Октомври започва с хладно за сезона време

Снимка: Петел, списък

Октомври стартира с хладно за сезона време, сочи прогнозата на синоптиците.

Днес температурите в огромна част от страната останаха под 20 градуса, а в София оптималната температура беше едвам 16 градуса.

Месец октомври ще стартира с облаци, само че единствено на обособени места, основно в източните и южните региони ще превали слаб дъжд. Ще остане прохладно с сдържан североизточен вятър. Максималните температури ще са сред 15° и 20°, на морския бряг - 16°-17.

Облачността и по Черноморието ще е забележителна, на обособени места със слаби валежи. Ще продължи да духа сдържан североизточен вятър, а вълнението на морето ще бъде към 4 бала, което подхожда на талази с височина до към 2 метра и половина.

Предимно сдържан, също от североизток, ще бъде вятърът и в планините. Ще е облачно и на обособени места, основно в Рило-Родопската област ще превали. Максималната температура на височина 2000 метра ще е 4°, а в курортите от 6 до 12 градуса.

Над Балканите времето ще се задържи със забележителна облачност, само че единствено на обособени места в южната половина ще превали слаб дъжд. В източните региони и Южна Гърция ще е прохладно. С повече облаци, тук-там и с превалявания ще и в по-голямата част от Западна Европа, на Британските острови и Скандинавския полуостров. Облачността ще се усили и над Пиренеите, само че превалявания ще има единствено в крайните северозападни региони.

Предимно слънчево време се чака у нас през почивните дни, а в неделя ще стартира и покачване на оптималните температури, за разлика от утринните, които ще се задържат извънредно ниски за интервала и тук-там ще има условия за слани.
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР