Снимка на палестинска жена, която държи тялото на 5-годишната си

...
Снимка на палестинска жена, която държи тялото на 5-годишната си
Коментари Харесай

Това е най-тъжната снимка на годината

Снимка на палестинска жена, която държи тялото на 5-годишната си племенница Сали, откакто тя е била убита при израелски удар, е оповестена за фотография на годината в международната преса.

Фотографът на Ройтерс Мохамед Салем е направил фотографията на 36-годишната Инас Абу Маамар на 17 октомври в моргата на болница " Насър " в южния град Хан Юнис в Газа.

Журито на основаната в Амстердам фондация World Press Photo съобщи, че фотографията е " композирана с внимание и почитание, като предлага по едно и също време преносен и дословен взор към невъобразимата загуба ".

" Чувствах, че фотографията обобщава по-широкия смисъл на това, което се случваше в линията Газа ", сподели през ноември Салем, 39-годишен палестинец, който работи за Ройтерс от 2003 година

" Хората бяха комплицирани, тичаха от едно място на друго, разтревожени да узнаят ориста на околните си, а тази жена притегли вниманието ми, защото държеше тялото на дребното момиченце и отхвърляше да го пусне. ", разкрива още за фрагмента фотографът. 

Вижте всички победители на World Press Photo в нашата изложба. 

Не пропускайте най-важните вести - последвайте ни в 
Източник: vesti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР