Снимка Министерство на отбранатаСлужебният военен министър Георги Панайотов е прекратил

...
Снимка Министерство на отбранатаСлужебният военен министър Георги Панайотов е прекратил
Коментари Харесай

Прекратиха поръчка за 20-милионна за ремонт на ракети

Снимка Министерство на защитата

Служебният боен министър Георги Панайотов е прекратил поръчката за ремонт на ракетите за отдалечен въздушен пердах Р-27 поради позволени механически нарушавания в хода на процедурата, които не могат да бъдат отстранени, оповестява

Поръчката е на планирана стойност 21.6 млн. лв. без Данък добавена стойност и планува ремонта 18 ракети " въздух-въздух " от вида Р-27. Тя бе стартирана от последното държавно управление на Бойко Борисов в края на 2019 години и се движи в мудни темпове, в това число поради пандемията.

Сега поръчката би трябвало да се разгласи наново.

Към нея обаче има доста въпроси, защото следва българската бойна авиация да премине към F-16, a провеждането на нова процедура и ремонта на ракетите ще отнеме години и ще съвпадне с времето, когато ще получим първите американски машини.

Причина за прекратяването на поръчката са " открити нарушавания при откриването ѝ, които не могат да бъдат отстранени без това да промени изискванията, при които е оповестена процедурата ".

Интерес към нея има от две компании украинската " Укринмаш " и беларуската " Белспецвнеш-техника ".

Проверка на обстоятелствата: Съобщете ни, в случай че видите фактологични неточности и нередности в публикацията или мненията. Пишете непосредствено на [email protected] . Ще обърнем внимание!

За реклама в "Петел " на цена от 50 лв. на ПР обява пишете на и вижте още в -.

Прочети тук -
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР