Снимка: Министерство на отбраната на Русия БТА/АПОбобщаваме по-важните събития, свързани

...
Снимка: Министерство на отбраната на Русия БТА/АПОбобщаваме по-важните събития, свързани
Коментари Харесай

Засилени обстрели над цяла Украйна, има загинали

Снимка: Министерство на защитата на Русия БТА/АП
Обобщаваме по-важните събития, свързани с войната в Украйна през последното денонощие.

Сирени отекнаха през вчерашния ден из цяла Украйна, в това число в столицата Киев, предупреждавайки за ново ракетно нахлуване от страна на Русия, съобщи Ройтерс, като се базира на информация на украински представители.

„ Не игнорирайте предизвестията за въздушно нахлуване, останете в противобомбените убежища “, написа в „ Телеграм “ заместник-ръководителят на президентската канцелария Кирило Тимошенко.

Около 60 ракети са засечени да се насочват към украинското въздушно пространство, сподели Виталий Ким, който е губернатор на Николаевска област в Южна Украйна.

Кметът на град Полтава Александър Мамай заяви, че област Полтава е без електричество, откакто Русия е блъснала енергийната инфраструктура в региона.

В Криви Рог е ударена жилищна постройка и може да има жертви под руините, заяви Тимошенко.

В Киев детонации са чути в югозападния регион Холосиивски, както и в източните региони Деснянски и Днепровски на левия бряг.Засега няма данни за потърпевши.

Една ракета е била свалена покрай Буча в Киевска област, съгласно кмета на Буча Анатолий Федорук.

Припомняме, че Русия извърши неведнъж набези против украинската енергийна инфраструктура от октомври насам, което докара до прекъсване на електрозахранването из цялата страна, а милиони души останаха без електричество.
Обстрел над Херсон
Руски обстрел умъртви двама души, измежду които чиновник на Червения кръст в Херсон в четвъртък. Напълно беше пресечен тока в южния град, споделиха украински публични лица, като температурите бяха покрай нулата.

Междувременно представители на съдружниците на Москва в окупирания от Русия град Донецк обявиха, че са били подложени на едни от най-тежките обстрели на украинските сили от години, оставяйки един погубен човек.

Осем души починаха при украински обстрел в ЛНР, оповестиха незабавните служби
Осем души са починали и над 20 са потърпевшите в постройка, улучена при украински обстрел на селището Лантратовка в по този начин наречената Луганската национална република (ЛНР), съобщи Българска телеграфна агенция.

Под руините може би към момента има хора. Мястото се разчиства от екипи на оперативните служби.

Украинските сили са изстреляли по Лантратовка през днешния ден преди разсъмване три ракети от система за залпов огън „ Хаймарс “, заяви по-рано представителството на ЛНР в Съвместния център за надзор и съгласуваност на въпросите, свързани с военните закононарушения в Украйна.
Американските военни ще разширят образованието на украински войски в Германия
Армията на Съединени американски щати заяви, че ще разшири военновременното образование в Германия на украински боен личен състав, сражаващ се против нашествието на Русия, като фокусът ще бъде ориентиран към взаимни маневри и комбинирани оръжейни интервенции, съобщи Ройтерс.

Обучението на към 500 украинци на месец ще стартира през януари идната година, заяви представителят на Пентагона бригаден военачалник Патрик Райдър. Досега Съединени американски щати и техните съдружници са обучили повече от 15 000 украински военнослужещи от месец април насам.

Новата подготовка ще бъде в допълнение на напъните да се обучат украинците да оперират профилирано западно военно съоръжение, което Съединени американски щати и НАТО са им обезпечили след започването на съветската инвазия на 24 февруари.
Путин ще посети Беларус в понеделник
Путин ще посети Беларус в понеделник, оповестява Агенция Франс Прес, като се базира на пресслужбата на Александър Лукашенко.

Посещението на Путин идва, след обвинявания от страна на Обединеното кралство, че Беларус организира „ военни учения “. Припомняме, че Русия разположи спомагателни елементи от мобилизирани резервисти в Беларус.

Министерството на защитата на Обединеното кралство написа, че е малко евентуално беларуските войски да проведат сполучливо ново нахлуване в Северна Украйна.
Източник: debati.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР