Снимка mariasharkova.comАдвокат Мария Шаркова настоява да няма натиск за ваксиниране,

...
Снимка mariasharkova.comАдвокат Мария Шаркова настоява да няма натиск за ваксиниране,
Коментари Харесай

Адвокат иска да не се отказва лечение на неваксинирани

Снимка mariasharkova.com

Адвокат Мария Шаркова упорства да няма напън за имунизиране, а да се дават тласъци за имунизация. В желанието си за всеобща имунизация другите страни имат друг метод. Пред юристът по здравно право Мария Шаркова съобщи, че у нас не би трябвало да се потегля с най-тежката мярка, като тази да се отхвърля лекуване на болен при последваща вълна, в случай че той не се е ваксинирал.

" Всяка ограничаваща мярка би трябвало да е пропорционална ", счита Шаркова.

" В публичното здраве има няколко ограничения за стимулиране на имунизирането против Covd- 19 - това е посредством убеждението, образованието и информацията, в другия край са принудата и задължителността. Това е според дали се заплашва публичното здраве ", сподели Шаркова.

По думите й в някои страни за имунизациите има финансови тласъци - като ваучери или даже томболи в Щатите. Томболите бяха измежду младежите и представляваха цялостна стипендия за лицей.

В други страни работи към този момент и наложителният темперамент на мярката за някои от специалностите - най-мече в медицината.

Според Шаркова в България може да се стартира с някакви тласъци за имунизация. Това може да са ваучери или спомагателен заплатен годишен отпуск или други обществени изгоди - в допълнение здравно обезпечаване. В един от курортите огромен резултат е имало имунизирането посредством финансови тласъци, обясни тя.

По думите на Шаркова поради наложителния темперамент на имунизирането в Съединени американски щати измежду медицинските лица към този момент има заведени и правосъдни каузи, тъй като уволняват неимунизирани чиновници. Но те не печелят делата, тъй като се взема като приоритет здравето на пациентите и тяхната сигурност, посочи Шаркова.

Тя даде за образец и това, че в Гърция към този момент има делене на заведенията за хранене и заведенията - на такива за имунизирани лица и за неимунизирани след 15 юли.

" Прекаленото и принудително въвеждане на имунизациите може да се окаже нож с две остриета - да се усили ваксинацинният обсег, само че и да се усили скептицизмът. Изисква се деликатно балансиране с ограниченията, тласъците или възбраните в границите на пандемията ", сподели юрист Шаркова.

Има още един проблем за хора от Трети страни, в които достъпът до утвърдените за Европа ваксини е доста стеснен, счита тя. По думите й ще има случаи на дискриминация и опция за имитация на европейските имунизационни документи.

Проверка на обстоятелствата: Съобщете ни, в случай че видите фактологични неточности и нередности в публикацията или мненията. Пишете непосредствено на [email protected] . Ще обърнем внимание!

За реклама в "Петел " на цена от 50 лв. на ПР обява пишете на и вижте още в -.

Прочети тук -
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР