снимка: Live.Varna.bg17 проекта за облагородяване на междублокови пространства са получени

...
снимка: Live.Varna.bg17 проекта за облагородяване на междублокови пространства са получени
Коментари Харесай

На кого Община Варна ще даде 5000 лева за градинката пред блока? 17 проекта от Владиславово вече са готови

снимка: Live.Varna.bg

17 плана за облагородяване на междублокови пространства са получени в регион " Владислав Варненчик ", от тях 3 са към този момент със подписани контракти да приемане на до  5000 лева безплатна помощ за озеленяване и благоустрояване - за бл. 219, вх. 3; бл. 212, вх. 5 и бл.  205, вх. 3, заяви Николай Костадинов, кмет на региона.

5 са етажните собствености в регион „ Младост “, които са подхванали ограничения за кандидатстване за финансиране. В регион „ Аспарухово “ са извършени 4 общи събрания с наличие на представител на районното кметство, на които са разисквани плановете за облагородяване. Още толкоз са планувани за идващите дни. В регион „ Приморски “ следва 2 етажни собствености да обсъдят плановете си с представители на районната администрация.     Инициативата за облагородяване на междублоковите пространства стана допустима след приемането на разпоредба, инициирана от  кмета на Община Варна Иван Портних, която бе призната от Общинския съвет. Целта е повишение качеството на живот в обособените региони на общината посредством ремонт и възобновяване на зелените площи, стимулиране на гражданското присъединяване в начинания за озеленяване, поощряване на доброволчеството, предпазен резултат във връзка с похищенията върху общинско имущество. Право на кандидатстване с едно планово предложение има всяка етажна благосъстоятелност, записана по реда на член 44 от ЗУЕС на територията на община Варна. Няма да се финансират планове, създадени от етажни собствености, които са подпомагани за същия план или не са изпълнили изискванията при предишно финансиране. Желаещите претенденти би трябвало да проведат общо заседание на етажната благосъстоятелност за взимане на решение за кандидатстване, в наличието на представител на районното кметство, избран от кмета на региона, който би трябвало да е известен 5 дни преди плануваната дата. Проектните оферти се записват не по-късно от 30-ти септември на календарната година. 

Следете PETEL.BG всяка минута 24 часа в денонощието последните вести - такива, каквито са, от Света, България и Варна!

Изпращайте вашите фотоси на [email protected] когато и да е на дежурния редактор!

За реклама виж - https://petel.bg/advertising-rates.html
--> --> --> --> ``
рекламаКоментариКоментирай посредством FacebookЗа да пишете мнения, апелирам регистрирайте се за секунди ТУКНапиши коментар
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР