Снимка ФейсбукСофийският площад и Брюксел казват едно и също: върховенство

...
Снимка ФейсбукСофийският площад и Брюксел казват едно и също: върховенство
Коментари Харесай

Радан Кънев: Площадът и Брюксел казваме едно и също: Върховенство на закона

Снимка Facebook

Софийският площад и Брюксел споделят едно и също: господство на закона и прекъсване на кражбите на публични средства. Само българското държавно управление не взе участие в този спор, а в Брюксел Борисов потвърди, че е ненужен за страната ни.

Първата стъпка за договаряния за реализиране на национално единодушие за излизането от тази рецесия е оставката му.

Това съобщи евродепутатът Радан Кънев пред bTV в коментар за огромното публично неодобрение и митингите на хората по улиците на столицата, в страната и на сънародниците ни отвън нея, съобщи offnews.bg.

" Става дума за едно доста съществено, доста необятно публично неодобрение, което трансформира българската политика. Дали ръководещите ще го чуят, дали ще се съобразят, дали ще се опитат да спасят стратегически себе си, като чуят гласа на огромна част от хората - това аз не мога да кажат ", сподели Кънев, съгласно който " публичните настроения са коренно изменени ".

" Има нови консенсуси в обществото, ориентирани към нов тип политика, както в областта на върховенството на закона - съответно в разбирането за връзките сред прокуратурата и другите институции, по този начин и във връзка с метода, по който се разходват обществените средства: за прекъсване на систематичното им източване, или както споделям и аз, и множеството хора на улицата - кражба на публични средства ".

" Да, отивам на митинги, срещам доста другари там. С някои от тях сме по тръгнали по митинги от 89-а година, като 14-, 15-годишни, и не сме спрели " - показа евродепутатът, който в този момент следи на площадите " едно цяло ново потомство от хора, които на последните огромни митинги през 2013-а са били доста дребни, някои малолетни, някои - малолетни ".

" Те съставляват огромното и мощното ядро на огромния митинг, който се случва сега.

Те са били деца, когато България влиза в Европейски Съюз. Те са напълно образувани като жители на европейска България. Те схващат дебата в Европа. Те преглеждат политическите разногласия в България през европейска вероятност, по един нов - по-скоро чужд за моето потомство - метод ", означи той.

Твърденията, че митингите са платени и обидите към протестиращите той разяснява по този начин:

" От 89-а стартират историите с " лумпени ", " бандити ". " Хлебарки " ни бяха нарекли веднъж през 90-а година. " Платени " бяха нарекли стотиците хиляди гладни българи, които излязохме през 97-ма, когато беше 3 $ заплатата и нямаше мляко за децата.

Не, не виждам платени.

И на тези хора, които развиват тази грозна агитация към този момент 30 години, една и съща мракобесна тоталитарна агитация, би трябвало да им кажа някой път да отидат на огромен митинг, да усетят силата на хората и да схванат, че даже да има някакви маргинални групи, агитки, някой заплатен, той изобщо не може да бъде видян в едно голям брой от 50 или 80 хиляди души, водени от откровен яд и - което е доста особено за младите - възторг за смяна.

Аз доста рядко съм виждал митинг с толкоз конструктивен дневен ред, хора, които толкоз ясно желаят нещо положително за нацията си си и толкоз ясно знаят какво желаят ".

На въпрос президента Радев ли пазят протестиращите Кънев отвърна:

" Не съм го видял. Видял съм друго. Видях хора с доста десни убеждения, с безапелационно десни убеждения. Хора потомствени антикомунисти, които обаче излязоха да защитят една българска институция. Хора като мен, които не са дали своят вот за господин Радев на предишните избори, само че когато видят някаква новосъздадена силова група към основния прокурор с външен тип и фасон на държание на мутренски бригади от 90-те да нахлува в постройката на администрацията на президента, ги обзема същински яд, същински боязън до каква степен е стигнал институционалният разпад и институционалната война, която господин Гешев стартира от първия ден на мандата си ".

Това разсънва боязън. Хубавото е, че страхът ни доста елементарно се преобразува в положително предпочитание за смяна, разяснява още Радан Кънев.

На премиерския апел за консолидация той отговори по този начин:

" Аз съм последовател на това да се прояви самообладание, да има договаряния, да се търси национална тактика за излизане от тази рецесия и да се търси национално единодушие. Първата стъпка за договаряния е оставката на господин Борисов. Ако той приказва за консолидация, би трябвало да е пределно наясно, че пътят за национално единодушие минава през неговото отдръпване и през занемаряване на опитите да се направи някакъв ажиотаж за ново държавно управление в този парламент ".

Според евродепутата Борисов през последния уикенд в Брюксел, когато се преговаряше за разпределението на парите за възобновяване от рецесията, Борисов " доста ясно сподели, че той е привършен откъм полза за България ".

" Неговото наличие на тези извънредно тежки договаряния е алегорично, несвоевременно, той не е защитил България, не е показал в България позицията, която ще отбрани в Брюксел ".

Българите не знаем какво значат договарянията там за нас, тъй като " Борисов не е споделил с каква стратегия отива. Два месеца, откогато Комисията показа проекта. Преди два месеца във Вашето студио като народен представител от Демократична България, споделих: " Дайте да седнем, да работим по националния проект за възобновяване, с цел да знаем какво пазиме там ".

Парадоксът е, че дебатът в Брюксел - за върховенството на закона, един път, и за контрола на публичните средства, за това те да се харчат в действителност за рационализация, в действителност за позеленяване на стопанската система, а не за обири - и този на българския площад са два идентични дебата. Ние, на площада, и ние, в Брюксел, споделяме едно и също: господство на закона и непоколебим надзор за уместни вложения и рационализация. Само българското държавно управление не взе участие в този спор! ".

На въпрос каква контрактувана сума за възобновяване би била триумф за България Кънев отговори:

" Успехът за България не се мери в суми. Тези пари, в случай че не отидат за действителна рационализация на стопанската система, в случай че не отидат за акомодация към Зелената договорка, тъй като тя ще се случи, в случай че не отидат за целите, свързани с смяна на правовия ред в България, с цел да не бъдат откраднати, тогава няма значение какъв брой са. Важни са посоките. Пак споделям: една и съща е посоката в Брюксел и на софийския площад ".
 

Съобщете ни, в случай че видите неточности и нередности в публикацията или мненията. Пишете непосредствено на [email protected] . Ще обърнем внимание!

Следете PETEL.BG всяка минута 24 часа в денонощието последните вести - такива, каквито са, от Света, България и Варна!

Изпращайте вашите фотоси на [email protected] когато и да е на дежурния редактор!

За реклама виж - https://petel.bg/advertising-rates.html.

Прочети тук - Защо e добре да рекламирате бизнеса си с ПР изявления в уеб страницата Petel.bg

" Ако се отнеме свободата на словото, тогава тъпите и безмълвни могат да бъдат водени като овце на кръвопролитие . " Джордж Вашингтон

Призоваваме властта да не основава ненужно напрежение и да не нарушава главните полезности, върху които се крепи Европейски Съюз.

Личните свободи, като ценене на персоналния живот, независимост на мисълта, на изразяването на мнение и на информация, са предпазени с Хартата на главните права на Европейски Съюз.

Неспазването на тези правила подкопава устоите и разяжда като недоброкачествен израстък ДНК-то на съюза. Води до напрежение в обществото ни.

Свободата на Словото е предпазена и обезпечена от Основния закон, на който се крепи цяла България - Конституцията.

Призоваваме за съблюдаване на предписанията и ограниченията, само че посредством осъзнатост, а не посредством упорито всяване на суматоха и боязън.

Пазете възрастните и хронично болните хора.

Нечистоплътно и рисково е потреблението на страха на хората за трупане на политически рейтинг.

Информирайте се от достоверни източници!

Не вярвайте на организация "Една Жена Каза ". Търсете първоизточника извора на информацията в непознатите медии! Не вярвайте на всеки преводен материал без да видите оригинала. Не вярвайте на всеки материал в непознатите медии.

Те постоянно търсят сензации и драматизъм, тъй като, за разлика от множеството медии в България, се намират в действителна пазарна конкурентна среда и тематиката "Ковид 19 " им носи преимущество над останалите, посещаемост, гледаемост, тираж и пари. Доверете се на разсъдъка си, а не на страстите и страха си. Преценете дали материалът търси пазарноориентирана сензационност, дали обслужва политически ползи или желае да ви осведоми въз основата на научни експертни данни и числа.
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР