Снимка Фейсбук/Посолство на Русия в БългарияМария Захарова отново прикова вниманието

...
Снимка Фейсбук/Посолство на Русия в БългарияМария Захарова отново прикова вниманието
Коментари Харесай

Захарова: НАТО подстрекава украинския политически елит към ескалиране на напрежението в Донбас

Снимка Фейсбук/Посолство на Русия в България

Мария Захарова още веднъж прикова вниманието към себе си с гръмко изказване. НАТО подстрекава украинския политически хайлайф към ескалиране на напрежението в Донбас. Това съобщи формалният представител на Министерството на външните работи на Руската федерация Мария Захарова в ефира на радиостанция „ Вести ФМ “.

„ НАТО - боен алианс, който би трябвало да се занимава с проблемите на сигурността, още веднъж флиртува с Киев по всевъзможен вероятен метод. В същото време, поддържайки контакт и близки връзки с киевския режим, Алиансът не показва угриженост по отношение на протичащото се там (в Донбас), а в противен случай, предизвиква още повече киевските политици... и това се случва от доста години. Деца, дами, възрастни хора умират “, разяснява съветският посланик.

Захарова обърна внимание и на това по какъв начин Европейски Съюз, не запомнил за отговорностите, поети групово в границите на други организации, следи какво се случва в Донбас. „ Европейски Съюз, който е съюз на европейските страни с мощна стопанска система и въоръжени сили, специфични служби, следи протичащото се в самото сърце на Европа и освен следи, само че и по всевъзможен метод предизвиква режима в Киев. Вече не става въпрос за правата на индивида, а за първичната сигурност “, увери Захарова.

Тя добави, че до момента Европейски Съюз не е изразил угриженост и условия към формален Киев да се покае освен за преразпределението на войските, само че и за убийството на цивилни. „ Няма да намерите нито един обществен апел – изострен - до Киев, да се регистрира за свършената работа, да се върне на масата за договаряния, да спре с това политическо – даже не е конспирация, а интернационално безсрамие. Нищо такова не се случи “, акцентира Захарова.

Според дипломата Европейски Съюз, в противен случай, е стегнал своята изразителност не във връзка с киевския режим, а във връзка с Руската федерация хвърля виновността за неуспеха на всичко, което се случва в Украйна. „ Минските съглашения, обществената дипломация, осведомителната политика, поддръжката и по-специално обезпечаването на уместно въздействие върху страните за използване на Минските съглашения - ние свършихме нашата част от работата “, добави представителят на съветското Министерство на външните работи, пише .

Съобщете ни, в случай че видите неточности и нередности в публикацията или мненията. Пишете непосредствено на [email protected] . Ще обърнем внимание!

За реклама в "Петел " на цена от 50 лв. на ПР обява пишете на и вижте още в -.

Прочети тук -
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР