Снимка Фейсбук/Николай СлатинскиЗа мен бе очевидно, че и третият мандат,

...
Снимка Фейсбук/Николай СлатинскиЗа мен бе очевидно, че и третият мандат,
Коментари Харесай

Проф. Николай Слатинстки: Най-голяма вина за провала на третия мандат носи ИТН

Снимка Фейсбук/Николай Слатински

За мен бе явно, че и третият мандат, при такова развиване на събитията, ще пропадне. Това бе най-лесната прогноза.

Впрочем, всички, които смятаха по този начин бяха сигурни, че ще познаят.

Всъщност тук не може да става дума за прогнози.

Ако в урната има 10 черни топки и нито една бяла, прогноза ли е да твърдиш, че ще бъде извадена черна топка?

Прогноза е при някаква несигурност, само че не и при яснота.

Отиваме на избори. Затова от на следващия ден би трябвало да поддържаме тези, за които ще гласуваме.

Аз отново ще гласоподавам за Демократична България. От на следващия ден отново ще ги поддържам.

Но през последните дни те още веднъж, както през последните дни на предния парламент, много ме разочароваха. Този път даже доста повече.

И тъй като сме към момента през днешния ден, а от на следващия ден отново ще ги поддържам, то мога да си призная точно това - през последните дни Демократична България още веднъж ме разочароваха.

Всъщност, виновниците за неуспеха на третия мандат са четири(ма).

Безусловно с 40 % най-голяма е виновността съгласно мен на Има Такъв Народ. Многократно писах за фарса от поредицата техни глупави решения. Много неуместно политическо държание. Толкова глупава първа мощ не сме имали.

Това написа проф. Николай Слатински в обществените мрежи.

На второ място с 30 % съгласно мен е виновността на президента. За повторно той постъпи прекомерно неправилно, политически егоистично, на процедура мислейки не за третия мандат за сформиране на държавно управление, а за своя втори мандат. Два пъти връчваше мандата на Българска социалистическа партия, с което го обричаше на неуспех, само че пък по този начин заявяваше Аз съм бесепар!

На трето място с 20 % съгласно мен е виновността на Българска социалистическа партия. Тя, Българска социалистическа партия още веднъж сподели, че мисли не за триумфа на мандата, а някак да се върне в огромната игра. Българска социалистическа партия се пробва да си надскочи сянката, надявайки се по този начин да спре своето преобразяване в сянка. С какъв ум поемаш мандат, който няма по какъв начин да осъществиш? Трябваше да направиш тъкмо противоположното - да кажеш на президента, че ще преминеш някои си твои червени линии и си подготвена да подкрепиш държавно управление с различен трети мандат, само че не искаш да обречеш мандата на крах в случай че ти бъде даден.

И на четвърто място с 10 % съгласно мен е виновността на Демократична България. Дефицит на тактика и прекалено много изказвания като заклинания. Демократична България нито при предния парламент, нито още повече в този момент не съобщи ясно желание да поеме третия мандат, да се опита да сформира държавно управление! Пасивна, реактивна, кибическа, изтеглена в политическа прекаленост позиция, която не търсеше решение на казуса, а в края на краищата стана част от самия проблем. Не е мъдро и рационално за мен държание, което гори, а не строи мостове, което затръшва, а не отключва порти.

Както и да е.. Станалото - станало. Но въпреки всичко единствената изгода от грешките е в случай че се извлекат поучения от тях. Грешки, от които не се извличат поучения, са обречени на повторение и потретване.

Онзи, който вместо част от решението на проблемите допусне да стане част от тях, най-сетне може изплашен, разчувстван и отчаян да види по какъв начин се ражда безусловно от нищото негова опция, която го трансформира в част от пейзажа. А след това отпраща в предишното и самия пейзаж, и всички негови елементи, написа още проф. Николай Слатински в персоналния си профил във фейсбук.



Проверка на обстоятелствата: Съобщете ни, в случай че видите фактологични неточности и нередности в публикацията или мненията. Пишете непосредствено на [email protected] . Ще обърнем внимание!

За реклама в "Петел " на цена от 50 лв. на ПР обява пишете на и вижте още в -.

Прочети тук -
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР