Снимка Фейсбук/Фенстраница БК Черно море ТичаОт Национален фен клуб Черно

...
Снимка Фейсбук/Фенстраница БК Черно море ТичаОт Национален фен клуб Черно
Коментари Харесай

Феновете на Черно море: Защо Община Варна е безучастна към съдбата на БК Черно море Тича?

Снимка Фейсбук/Фенстраница БК Черно море Тича

От Национален почитател клуб Черно море излязоха с декларация, в която показват неразбиране за какво Община Варна не оказва помощ на одобрени клубове в града. Футболните фенове визират баскетболния Черно море Тича, който неотдавна завоюва държавна купа при момчетата, и хандбалния Локомотив, който дълги години бе първенец за мъже, само че преди една година отборът бе закрит.

Поместваме мнението на членовете на Национален почитател клуб Черно море без редакторска интервенция:

" Тези дни в медийното пространство се появи новината за следващото „ разпределяне ” на средства за ремонт на спортни бази. Уви, вест предизвикваща повече въпроси и неразбиране, в сравнение с екстаз, явно имаща за цел да увеличи рейтинга на Община Варна – един добре прочут на ниска цена избирателен ход.

Ненужно в тази ситуация е споменаването на нереалните суми, които се изплащат при осъществяванията на държавните поръчки за тези строителни действия - този от дълго време одобрен прийом за прекачване на държавни пари в определени частни джобове. Постоянното налагане на двоен стандарт на господата общинари обаче, необяснимото и безсистемно разпределяне на общински пари, ощетяването на едни спортни клубове за сметка на други към този момент минава всевъзможни граници, а тоталната липса на заинтригуваност от страна на управителните органи на властта е повече от притеснителна. Ние - проведените последователи на " Черно море " Варна питаме:

-На база какво един полупрофесионален футболен клуб за следващ път се смята за по-нуждаещ се от средства спрямо градските тимове по баскетбол, волейбол, хандбал и други, които към този момент повече от десетилетие са подложени на непрекъсната мъка, а физическото им оцеляване се крепи на сизифовските старания на шепа спортни деятели?

-Каква е повода Община Варна да остава безусловно безучастна към трагичната орис на БК " Черно море Тича " - потвърдено най-силната школа в страната, която все пак не стопира да реализира триумфи и да бълва гении, само че е принудена да се усеща като оскъдно сираче спрямо останалите български тимове, някои от които с напълно общинска прехрана? Мъжки внушителен отбор – марка в родния баскетбол съществува само и единствено с помощта на напъните на непреклонния доктор Георги Ганчев.

-Защо градът с най-преданата волейболна аудитория в България не е имал опцията да се радва на водещ тим в българския шампионат?

-Какво се случи с хандбалния хегемон Локомотив?

Не ви ли е позор, че град като Варна доближава равнища на спортното си развиване до степен на разпродажба?

Смятаме за безусловно излишно и дискриминационно решението за разпределяне на два и половина милиона лв. в помощ на ФК " Спартак " при съществуването на гореспоменатите унизителни обстоятелства! Настояваме за неотложно решение на казуса с финансирането на емблематичните за града ни спортни клубове и за обществено пояснение и отговори на въпросите от страна на съответните способени лица!

Въпросната вест пристигна в навечерието на срещата, която Димитър Бербатов организира с представители на футболната общност от града и региона. НФК " Черно море " е мощно окуражен от концепцията и визията за модел на развиване на българския футбол, които ни бяха презентирани по време на този разговор. Нашата конструкция застава твърдо и напълно зад кандидатурата на Димитър Бербатов и екипа му за ръководство на БФС. Силно предлагаме на всички делегати из цялата страна с право на избор на Конгреса, да се вслушат в платформата на рекордьора по маркирани голове за националния тим и да гласоподават само и единствено по съвест, а не от боязън - единствено това би бил метода цялата ни футболна система да излезе от дългогодишния престой в блатото и да се разчупи съсипващото всички ни демонично статукво.

Национален почитател клуб „ Черно море ” Варна "



Съобщете ни, в случай че видите неточности и нередности в публикацията или мненията. Пишете непосредствено на [email protected] . Ще обърнем внимание!

За реклама в "Петел " на цена от 50 лв. на ПР обява пишете на и вижте още в -.

Прочети тук -
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР