Снимка: Фейсбук/ Бойко БорисовМинистър-председателят Бойко Борисов пристигна в Брюксел, където

...
Снимка: Фейсбук/ Бойко БорисовМинистър-председателят Бойко Борисов пристигна в Брюксел, където
Коментари Харесай

Борисов обеща да изпълни препоръките на Брюксел

Снимка: Фейсбук/ Бойко Борисов

Министър-председателят Бойко Борисов дойде в Брюксел, където ще взе участие в изключителното съвещание на Европейския съвет на 1 и 2 октомври, оповестява.

Премиерът Бойко Борисов благодари на Европейска комисия за отчета за върховенството на закона в страните членки. Българският министър председател счита, че отчетът е справедлив и регистрира постигнатото от държавното управление. Борисов благодари и за рекомендациите, които дава Европейска комисия, като съобщи, че страната ни работи и ще се стреми да спазим рекомендациите, дадени от Венецианската комисия.
 
В първия ден от полемиките държавните и държавните ръководители ще обсъдят външните връзки, по-специално тези с Турция, както и ситуацията в Източното Средиземноморие. Очаква се водачите да прегледат и връзките с Китай, обстановката в Беларус и случая с отравянето на Алексей Навални.
 
През втория ден европейските водачи ще се концентрират върху методите за задълбочаване и подсилване на единния пазар, за създаване на по-амбициозна промишлена политика и ускорение на цифровата промяна. Целта е да се увеличи конкурентоспособността на промишлените браншове на Европейски Съюз в международен мащаб и да се усили тяхната самостоятелност, да се форсира цифровият преход, както и да се реализира връщане към изцяло работещ обединен пазар допустимо най-скоро. 
 
През месец юли Европейският съвет реализира единодушие по невиждан пакет за възобновяване, посредством който да се преодолеят последствията от COVID-19 върху стопанските системи и обществата на страните членки на Европейски Съюз. Двата стълба на това възобновяване — екологичният преход и цифровата промяна, в комбиниране със мощен обединен пазар, ще насърчат нови форми на напредък и ще покачат устойчивостта на Европейски Съюз.

Във фейсбук страницата си Борисов пусна два поста в последния час. Ето какво гласи първият:

" Солидарността в интервали на огромни провокации ни прави още по-единни. Тази теза споделяме с министър-председателя на Дания Mette Frederiksen, която задълбочено познава напъните на българското държавно управление за решаването на мигрантската рецесия и нашата политика за запазване на сигурността на всички европейски жители. Изтъкнах водещата роля на България и дейната ни работа в полза на добросъседството, разбирателството, мирното и приятелско решение на проблемите в района ".

А ето и какво гласи вторият:

" Повече от всеки път мощната икономическа основа има значително значение за резистентен напредък, конкурентоспособност и повече работни места. Това е основно за благоденствието на европейските жители и за водещата роля на Европейски Съюз на международната сцена. Пред премиера на Латвия Krišjānis Kariņš показах позицията си, че развиването на високите технологии би трябвало да резервира нашите полезности, съществени права и сигурност. Ако разгърнем цялостния капацитет на цифровите технологии, ще реализираме амбициозни цели в региона на околната среда, образованието, ще можем да разчитаме на мощни суперкомпютри и ще имаме повече благоприятни условия за отбрана от кибер закани. Европейски Съюз би трябвало да бъде международен водач в развиването на сигурен и етичен изкуствен интелект.
".



Съобщете ни, в случай че видите неточности и нередности в публикацията или мненията. Пишете непосредствено на [email protected] . Ще обърнем внимание!

За реклама в "Петел " на цена от 50 лв. на ПР обява пишете на и вижте още в -.

Прочети тук -
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР