Снимка: ЕПА/БГНЕСРуският президент Владимир Путин и американският му колега Доналд

...
Снимка: ЕПА/БГНЕСРуският президент Владимир Путин и американският му колега Доналд
Коментари Харесай

Путин и Тръмп може да срещнат на 13-14 юли

Снимка: ЕПА/БГНЕС

Руският президент Владимир Путин и американският му сътрудник Доналд Тръмп договарят среща през юли, написа в. " Комерсант ". " Многобройни приключвания " на информация и дипломатически източници на вестника удостоверяват известие на американското издание " Вашингтон пост ", че диалогът сред двамата водачи може да бъде привързан с присъединяване на Тръмп в лидерския конгрес на НАТО в Брюксел, планувана за 11 и 12 юли. Събеседници на изданието обаче позволяват, че президентската среща може и да се провали - мнозина в Белия дом са срещу нея и настояват, че за Доналд Тръмп тя ще има смисъл единствено при пробивна договореност най-малко по един от основните проблеми в руско-американския дневен ред.

Москва също удостоверява, че двамата водачи евентуално ще се срещнат през юли, само че се изрича доста внимателно, заобикаляйки детайлности, отбелязва всекидневникът. " Комерсант " съпоставя графика на Тръмп с този на Путин и стига до извода, че най-благоприятен " прозорец на благоприятни условия " за руско-американска среща на върха са датите 13 и 14 юли. За Тръмп е по-логично да взе участие в такава среща не преди форума на НАТО, а незабавно след него, с цел да я трансформира в " шлагер " на своята европейска обиколка, разяснява вестникът, представен от Би Би Си. Най-подходящо място за президентската среща съгласно него е Виена. Австрийската столица може би е най-приемливото място за двете страни от дипломатическа позиция, счита и съветският посланик Андрей Бакланов, приказвал пред изданието.

Въпросът за подобен диалог " от дълго време е назрял и даже презрял. Липсата на договаряния за Сирия на най-високо ниво, на взаимоотношение във военната сфера и по други основни проблеми на сигурността става просто рискова. В този смисъл срещата сред Доналд Тръмп и Владимир Путин, в случай че се състои, ще сътвори нов, по-благоприятен климат в връзките сред Москва и Вашингтон. Същевременно никой не трябва да има повишени упования, защото днешната администрация в Белия дом до последно време изглеждаше неприспособена за трайни договорености ", разяснява Бакланов.
Източник: segabg.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР