Снимка ЕПА/БГНЕСПремиерът на Израел Бенямин Нетаняху обяви в понеделник, че

...
Снимка ЕПА/БГНЕСПремиерът на Израел Бенямин Нетаняху обяви в понеделник, че
Коментари Харесай

Израел постигна историческа сделка за доставка на природен газ на Египет

Снимка ЕПА/БГНЕС
Премиерът на Израел Бенямин Нетаняху разгласи в понеделник, че е била реализирана историческа договорка за продажба на израелски природен газ за милиарди щатски долари на Египет.

Това съглашение ще вкара в нашата хазна милиарди долари, уточни той в публично изказване
Премиерът на Израел Бенямин Нетаняху разгласи, че е била реализирана историческа договорка за продажба на израелски природен газ за милиарди щатски долари на Египет, оповестява БНР.

Това съглашение ще вкара в нашата хазна милиарди долари, уточни той в публично изказване след постигнатото комерсиално съглашение с Египет, предава организация Франс прес, представена от Националното радио. Но се, че през далечната 1979-а година Египет се трансформира в първата арабска страна, която подписа кротичък контракт с Израел.

Според израелската енергийна група Delek цената на контракта за доставка на природен газ е за 15 милиарда американски $.
Франс прес добавя, че през септември 2015-а година Йордания също подписа договорка за всекидневно закупуване на 8,5 милиона кубически метра израелски природен газ в границите на идващите 15 години, предава още БНР.
Източник: segabg.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР