Снимка: ЕПА/БГНЕСФренският президент Еманюел Макрон награди с гражданство млад мигрант

...
Снимка: ЕПА/БГНЕСФренският президент Еманюел Макрон награди с гражданство млад мигрант
Коментари Харесай

Макрон награди с френско гражданство мигрант, спасил дете

Снимка: ЕПА/БГНЕС

Френският президент Еманюел Макрон награди с поданство млад мигрант от Мали, избавил 4-годишно момче, висящо от балкон на блок в Париж, съобщи Би Би Си. Мигрантът Мамуду Гасама (22 г.) се изкачи по фасадата на постройката и избави висящото от балкона дете. Спасителната акция стана шлагер в обществените мрежи, а Гасама беше наименуван воин. Той дошъл във Франция преди няколко месеца с вярата за по-добър живот.
Пред тв канала BFMTV младият мъж от Мали описа, че минавал покрай постройката, когато видял да се събира навалица край нея. След
това забелязал провесеното от балкона дете. „ Не се замислих спасих го “, сподели той. „ Когато го взех в ръцете си, го попитах за какво го е направил, само че то не отговори “, добави 22-годишният мигрант.
Парижката пожарникарска работа съобщи, че при идването на нейни чиновници момчето към този момент било избавено. „ За благополучие, на място беше човек – физически кадърен и с кураж, с цел да избави детето “, обявиха оттова. Мамуду Гасама е получил предложение да стартира работа в пожарната работа.
Родителите на момчето не били в дома си при спасяването му. Бащата е разпитан от полицията по съмнение, че оставил детето без контрол. Смята се, че майката по това време не е била в Париж, оповестяват френски медии.
Кметът на Париж Ан Идалго похвали героизма на малиеца и съобщи, че разговаряла с него по телефона. Тя го назова „ Спайдерман от 18-и регион “ поради квартала, в който се разигра драмата.
Източник: segabg.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР