снимка БулфотоЗа санирането на старите панелни блокове вече ще се

...
снимка БулфотоЗа санирането на старите панелни блокове вече ще се
Коментари Харесай

Томислав Дончев: Не е честно санирането на панелките да става без пари и от собствениците на апартаменти

снимка Булфото

За санирането на старите панелни блокове към този момент ще се дават пари освен от Европа, само че и от притежателите на жилища. Това заяви в ефира на Нова тв Томислав Дончев.

„ 4,5 милиарда лв. са планувани за енергийна успеваемост. Това не е просто саниране, а ограничения в обществени постройка. До 2025 година не би трябвало да остане нито една детска градина и учебно заведение без ограничения за енергийна успеваемост. Не става въпрос единствено за нови дограми и външно уединяване, а в случай че постройката е огромна, да има хидропомпи и слънчеви панели на покрива “, коментира вицепремиерът.

„ Продължаваме програмата за енергийна успеваемост в многофамилните жилищни здания, само че тя е изменена. Не е редно финансирането да е на 100%. Това е неприятен сигнал, че панелният блок не е благосъстоятелност на хората, които живеят в него, а на страната. Редно е да има самоучастие “, разяснява Дончев. 

„ Не е почтено притежателите на жилища да не вземат ограничения за енергийна успеваемост. Това би трябвало да се случи по метод, по който не се постанова някой да си вади пари от джоба сега. Има два различни сюжета, които ще разрешат да се провеждат нещата “, добави той.

За слагане на слънчеви панели върху покривите ще може да се кандидатства, сподели още  вицепремиерът. 

Съобщете ни, в случай че видите неточности и нередности в публикацията или мненията. Пишете непосредствено на [email protected] . Ще обърнем внимание!

За реклама в "Петел " на цена от 50 лв. на ПР обява пишете на и вижте още в -.

Прочети тук -
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР