Снимка: БулфотоЙорданка Фандъкова изнесе данни за коронавируса в София и

...
Снимка: БулфотоЙорданка Фандъкова изнесе данни за коронавируса в София и
Коментари Харесай

Фандъкова: Не бива да се отслабват мерките в София за празниците

Снимка: Булфото

Йорданка Фандъкова изнесе данни за ковид в София и разгласи персонално мнение, дали би трябвало да се разхлабят ограниченията за задаващите се празници.

Като максимален град в страната, новозаразените в София за последното денонощие са 990 души, а в столичните лечебни заведения общият брой на приетите в болница е 2226. Продължаваме да вършим всичко по силите ни, с цел да не оставим хора без лекуване. Това съобщи на брифинг кметът на София Йорданка Фандъкова по мотив обстановката с COVID-19 в столицата.

,,Знаете, създадохме Коронавирус кабинети в поликлиниките, като към този момент в девет от тях има основани такива кабинети. Днес сходен кабинет ще бъде открит в 24-то ДКЦ, а на следващия ден в 25-то. Общо в 11 общински поликлиники хората ще могат да се преглеждат и да си вършат проби за ковид. За пет дни през кабинетите са минали близо 1600 души, от които 1528 са били тествани с антигенни проби. От тях 453-ма са с позитивен резултат, или това са 29% от явилите се``, осведоми Фандъкова, написа Novini.bg.

Мога да кажа, че ограниченията по публичните места се съблюдават все по-добре. Имаме дни, в които нямаме нито един акт. Иначе седем екипа ревизират спазването на противоепидемичните ограничения в градския превоз, добави тя.

Ще разясняваме с регионалния спешен щаб задаващите се празници през декември. Моята позиция е, че не трябва да се отслабват ограниченията в нашия град. Поетапното връщане на учениците също ще се разиска, само че не можем да върнем всички след 27-и ноември, съобщи още кметът на София.

Столичният градоначалник увери, че Общината няма желание да понижава броя на рейсовете, трамваите и влаковете и посочи, че метрото към днешна дата се употребява с 40 % от потенциала му, което е явен индикатор за намалелия брой пасажери през пандемията.

Сега в действителност е време да мислим едни за други и да не се противопоставяме на лекари и пациенти или на родителите и учители, напомни Йорданка Фандъкова и добави, че ограниченията в София са рационални и е доста значимо да се съблюдават, с цел да предпазим нашите близки.

Съобщете ни, в случай че видите неточности и нередности в публикацията или мненията. Пишете непосредствено на [email protected] . Ще обърнем внимание!

За реклама в "Петел " на цена от 50 лв. на ПР обява пишете на и вижте още в -.

Прочети тук -
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР