снимка: Булфотовидео: Нова твИдеята се обсъжда от доста време. Целта

...
снимка: Булфотовидео: Нова твИдеята се обсъжда от доста време. Целта
Коментари Харесай

Нова промяна за всички шофьори. До месеци слагат нови стикери на колите ни

снимка: Булфото

видео: Нова тв

Идеята се разисква от много време. Целта е тя да бъде въведена още това лято.

Целта е да се усъвършенства качеството на въздуха в огромните градове

Въвеждат екостикери за колите. Целта е да се усъвършенства качеството на въздуха в огромните градове. В дните с фини прахови частици над нормата леките и лекотоварните коли няма да се позволяват в централната градска част.

Стикерите би трябвало да влязат в действие най-късно на 12 юли тази година. Те ще се издават по време на техническия обзор. 



Вредните излъчвания ще се мерят по същия метод, само че по-късно за всеки автомобил ще се издава стикер с чип с информация от коя екологична група е транспортното средство.

„ Ако тази екологична категория не е отразена в транспортното средство, се взима датата на първа регистрация ”, изясни Бойко Рановски, изп. шеф на ИА „ Автомобилна администрация ”.

Системата във всеки пункт в страната ще бъде обвързвана с тази на администрацията.

„ След края на тази година информацията ще постъпва автоматизирано в системата. Няма да има опция за злоупотреби ”, твърди Рановски.

От самите пунктове обаче са скептични.  „ Не е загадка, че има места, където може да се минава и да се манипулират уредите ”, съобщи Малина Бондаренко, шеф на пункт за механически прегледи.

Манипулиран или не, стикерът с „ еко ” групата ще бъде залепен на предния прозорец на автомобила.

Контролът ще се прави в огромните градове като София, Пловдив, Варна, Бургас и Русе. В столицата към този момент са обособени две зони, в които при замърсен въздух над нормата няма да имат право да влизат коли от избрани групи.

Или посредством регистрационния номер на колата, или посредством чипа от стикера на предното стъкло, камерите ще подават информация за нарушителите в Центъра за ръководство на трафика. Живеещите в зоните ще са изключение от правилото.

7 месеца преди старта на новия тип надзор обаче, не е ясно по какъв начин ще се глобяват нарушителите. Тепърва ще се разисква и какви тъкмо ще са глобите. 

Съобщете ни, в случай че видите неточности и нередности в публикацията или мненията. Пишете непосредствено на [email protected] . Ще обърнем внимание!

За реклама в "Петел " на цена от 50 лв. на ПР обява пишете на и вижте още в -.

Прочети тук -
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР