Снимка БулфотоВъв връзка с информация за обезвреждане на неексплодирала бомба

...
Снимка БулфотоВъв връзка с информация за обезвреждане на неексплодирала бомба
Коментари Харесай

Външно с важна информация за българите, живеещи в Берлин

Снимка Булфото

Във връзка с информация за неутрализиране на неексплодирала бомба от Втората международна война в Берлин от 9.00 часа локално време в региона към централната жп гара в немската столица ще бъде извършена евакуация. Това оповестиха от пресцентъра на Министерство на външните работи. 

Засегнат ще бъде регионът в радиус от 800 метра от местоположението на бомбата. Това са улиците Шосещрасе, Инвалиденщрасе, Хайдещрасе и Фенщрасе ( Chausseestraße, Invalidenstraße, Heidestraße und Fennstraße), както и намиращите се на тях здания. Ще бъдат евакуирани и постройките в северозападната част на болница „ Шарите “ от улица Инвалиденщрасе до Берлинския музей по здравна история, написа Блиц.

По всяка възможност централната жп гара също ще бъде евакуирана. 

По време на обезвреждането може да се стигне до нарушение на придвижването на влаковете и автомобилният трафик по северно-южния тунел, както и на въздушното придвижване на летище Тегел. Всички линии на берлинското метро ще се движат по разписание, като само линия 55 ще бъде спряна след 09.00 ч. на 20 април т.г. Възможно е да има нарушение на придвижването и на автобусния публичен превоз.

Българското посолство в Берлин осведоми, че при положение на нужда, на жителите ще бъде обезпечен заслон от страна на локалните управляващи.

За контакт с посолството на Република България в Берлин:
Адрес: Mauerstrasse 11, 10117 Berlin
Тел.: +49 30 201 0922;
Е-mail: [email protected] 
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР