снимка БулфотоВарненският апелативен съд определи домашен арест“ за мъжа, който

...
снимка БулфотоВарненският апелативен съд определи домашен арест“ за мъжа, който
Коментари Харесай

Апелативният съд във Варна пусна подсъдим за опит за убийство в домашен арест

снимка Булфото

Варненският апелативен съд дефинира „ домакински арест “ за мъжа, който простреля собствен бизнес съперник на многолюден бул.. Айдън А. беше с мярка „ задържане под стража “ от 25 април по силата на определение на Варненския областен съд.  

Припомняме, че на 23 април вечерта на бул. „ Ген. Колев “ 40-годишният мъж  простреля 29-годишния Боян Х. Автомобилите на Айдън и съперника му в бизнеса с дюнери Мехмед М. се засекли на пътя, а потърпевшият Боян Х. бил в трета кола. След пререкания Айдън стрелял със законно притежаван револвер първо във въздуха, а по-късно – в съперника си. Пострадалият бил признат в болница в животозастрашаващо положение. 
Прокуратурата повдигна на причинителя на стрелбата обвиняване в опит за ликвидиране по метод и със средства, рискови за живота на мнозина. Той апелира ареста си пред Апелативния съд. 
Според отбраната, няма доказателства за осъществен опит за съзнателно ликвидиране. Мъжът е работил при неизбежна защита, защото бил наложително спрян в автомобила си и атакуван от двама души, единият от които - с мачете, се показва в жалбата. 
Според Апелативната прокуратура, няма данни, които да слагат под подозрение авторството на действието и основанията за покачване на най-тежкото обвиняване. За него законът планува отнемане от независимост от 15 до 20 години, пожизнен затвор или пожизнен без подмяна. Деянието е с изключителна социална заплаха – употребявано е огнестрелно оръжие на публично място, в центъра на града. С дръзкото си държание обвиненият е изложил на риск живота и здравето на инцидентно преминаващи хора, са причините на прокуратурата. 
Чрез видеовръзка от ареста, Айдън А. сподели, че оказва подпомагане на проверяващите и няма желание да се укрива.  
Апелативната инстанция реши, че жалбата му е основателна. В хода на досъдебното произвеждане е повдигнато обвиняване за тежко съзнателно закононарушение. Събраните доказателства, с които съдът се е срещнал, обосновават съмнението, че мъжът е създал изстрелите. В резултат е заплашил живота и е увредил здравето на потърпевшия. Съдебният състав смята, че прокуратурата има учредения да проверява закононарушение срещу личността. Липсват обаче доказателства, в това число медицински документи, които да показват при какви условия е създаден изстрелът и къде е попаднал. Не са налице  данни за действителна заплаха обвиненият да се укрие или извърши закононарушение. Той е фамилен, с непрекъснат адрес, с положителни характеристични данни и чисто правосъдно минало. Затова въззивният състав смята, че най-тежката мярка за насила не е законосъобразна. С оглед тежестта на обвиняването я заменя със идната по степен – домакински арест. Контрол по спазването на наложените ограничавания в напредването ще се ползва с електронно наблюдаване. 
Определението на Варненския апелативен съд, с което се променя правосъдният акт на Окръжен съд – Варна и се взима мярка за неотклонение „ домакински арест “ на обвинявания в ликвидиране Айдън А., е дефинитивно.  
 

PETEL.BG се дистанцира през цялото време от съобщаването като изключителна вест на броя на умряли остарели хора в Италия, Испания и други страни с огромен % възрастно население.

Призоваваме за съблюдаване на предписанията и ограниченията, само че посредством осъзнатост, а не посредством упорито всяване на суматоха и боязън.

Пазете възрастните и хронично болните хора.

Нечистоплътно и рисково е потреблението на страха на хората за трупане на политически рейтинг.

Информирайте се от достоверни източници!

Не вярвайте на организация "Една Жена Каза ". Търсете първоизточника извора на информацията в непознатите медии! Не вярвайте на всеки преводен материал без да видите оригинала. Не вярвайте на всеки материал в непознатите медии.

Те постоянно търсят сензации и драматизъм, тъй като, за разлика от множеството медии в България, се намират в действителна пазарна конкурентна среда и тематиката "Ковид 19 " им носи преимущество над останалите, посещаемост, гледаемост, тираж и пари. Доверете се на разсъдъка си, а не на страстите и страха си. Преценете дали материалът търси пазарноориентирана сензационност, дали обслужва политически ползи или желае да ви осведоми въз основата на научни експертни данни и числа.

Примери за подправени вести за ковид:

Лъжа 1: "Италиански духовник умря, откакто отстъпи респиратора си на по-млад пациент " - Манипулация в търсене на сензация . Оказа се, че 72-годишният пасторът дълги години е страдал от тежко заболяване и просто отказал машинката, тъй като я мразел. (истината виж тук https://petel.bg/BBS--Falshiva-novina-e--che-pastor-v-Italiya-e-pochinal--sled-kato-dal-respiratora-si-na-po-mlad-chovek__359373)

Лъжа 2 "Масови гробове за жертви на COVID-19 на остров Харт в Ню Йорк ". Манипулация . Всъщност, остров Харт от век и половина е обичайното място за безконечен покой на нюйоркчаните, чиито близки не са открити или не са се погрижели за своите мъртъвци. (истината виж тук https://petel.bg/Ne--V-Nyu-York-ne-pogrebvat-v-masovi-grobove-pochinalite-ot-koronavirus--Poredna-manipulatsiya-e-__359712)

Лъжа 3 " 5000 медицински сестри умряли в Италия " . Абсолютно подправена вест, както и фотосите с ковчезите в Италия, които се оказаха от нещастието с потъналия през 2015 година транспортен съд със 700 бежанци от Либия в Лампедуза. (истината виж тук https://petel.bg/Ne--5000-meditsinski-sestri-ne-sa-pochinali-v-Italiya-ot-koronavirus--BNR-se-izvinyava-za-nevyarnata-informatsiya__358574)

Лъжа 4 "Швеция се насочва към злополука ". Швеция не се насочва към злополука. (Истината виж тук https://petel.bg/SHvetsiya-prodalzhava-s-liberalniya-podhod-kam-koronavirusa--Kakvo-shhe-stane--ako-se-spravi-po-dobre-ot-ostanalite--__360254)

Лъжа 5 "Източна Европа се оправя по-добре от Западна с ковид ". Политическа операция на локалните държавни управления, с цел да натрупат рейтинг. Просто източноевропейските страни са с по-слаби здравни системи и по-слаба организация и вършат по-малко проби (Истината виж тук https://petel.bg/Zapadnite-medii-zapochnaha-da-razkrivat-istinata--Iztochna-Evropa---nyama-testove--ima-tsenzura-i-izkusheniya-za-diktatura__358072)

Не се подавайте на операции и на евентуални опити на измамници и политици да употребяват изключителната финансова рецесия за користни персонални цели.

Следете PETEL.BG всяка минута 24 часа в денонощието последните вести - такива, каквито са, от Света, България и Варна!

Изпращайте вашите фотоси на [email protected] когато и да е на дежурния редактор!

За реклама виж - https://petel.bg/advertising-rates.html и тук
--> --> --> --> ``
рекламаКоментариКоментирай посредством FacebookЗа да пишете мнения, апелирам регистрирайте се за секунди ТУКНапиши коментарИме:Коментар:
`` Последни вести `` рекламаФорумФорум--> --> `` реклама
`` реклама За Петел|Рекламни тарифи|Условия за ползване|Правила|КонтактиВсички права непокътнати © 2011 - 2020 Petel.bg Изработка и техническа поддръжка Дот Медиа `` затвори X×За да продължите, би трябвало да се регистрирате в уеб страницата Ако сте за
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР