Снимка: БулфотоВъпреки забраните за къпането в река Дунав, всяко лято

...
Снимка: БулфотоВъпреки забраните за къпането в река Дунав, всяко лято
Коментари Харесай

Забраниха къпането в целия крайречен район на Дунав

Снимка: Булфото

Въпреки възбраните за къпането в река Дунав, всяко лято смелчаци подценяват риска от произшествия и постоянно влизат във водата. А реката е рискова даже за опитните плувци и всяка година взима жертви. Само преди дни стана случай в Силистра с 13-годишно момче. Къпането в целия крайречен регион е неразрешено, оповестява Българска национална телевизия.

" Дунав е доста огромна река, която в нашия сектор - така наречен Долен Дунав, има много изменчиво равнище. Например, предходната седмица равнището на реката се усили с метър и половина, а сега пада. Това води до смяна на течението, смяна на противоположното течение, реката отнася паднали на брега дървета и част от тях не се виждат, тъй като плуват под повърхността. Освен това има скали и други проблематични сектори край брега, които се скриват при повишение на равнището на реката. Така че може да има неприятни произшествия при скачане реката ", изясни в Сутрешния блок на Българска национална телевизия Спасимир Димитров, шеф на Дирекция " Обществен ред и сигурност " в Община Русе.

Той напомни " златното " предписание, че в Дунав не се скача даже от лодка, тъй като тя тече в земно корито, видимостта в нея е доста слаба ".

Съобщете ни, в случай че видите неточности и нередности в публикацията или мненията. Пишете непосредствено на [email protected] . Ще обърнем внимание!

За реклама в "Петел " на цена от 50 лв. на ПР обява пишете на и вижте още в -.

Прочети тук -
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР