Снимка: БулфотоТози, който иска да уволни правителство, трябва да заеме

...
Снимка: БулфотоТози, който иска да уволни правителство, трябва да заеме
Коментари Харесай

Владислав Горанов се ядоса: Никой не може да уволни това правителство с интервю

Снимка: Булфото

Този, който желае да уволни държавно управление, би трябвало да заеме ясната си роля. Това сподели на брифинг в Народното събрание министърът на финансите Владислав Горанов, написа Блиц.

По думите на Горанов категорично в Конституцията правото за предложение и извършване на бюджета е вменено на изпълнителната власт. „ Никой различен с изключение на българският парламент и изпълнителната власт не могат да намерят отражение в него. Никой не може да уволни това държавно управление с изявление. То може да бъде уволнено, в случай че е несполучливо, по метода, по който е определено. Ако някой желае да предложи неговите цели, би трябвало да откри друга естрада за изява, която да се вмества в конституционната съгласуваност сред обособените управляващи. В противоположен случай ще продължим да не разбираме къде и на кого не угодихме “, сподели Горанов, представен от " Фокус ". 

По думите му е мъчно изпълнителната власт да спори с опозицията за нейния дневен ред и с този на президента, който не знае. „ Това, което обсъждахме преди днешната среща е методът, по който можем да отговорим на упованията на българския президент. Озадачени сме от опита непрекъснато да бъде внушавано, че настоящето държавно управление е несполучливо, че методът, по който се разходват обществените средства е неефикасен и че целите, които то постанова на българското общество не са верни “, съобщи Горанов. 
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР