снимка: БулфотоТопли се очертават следващите дни през новата седмица. Ето

...
снимка: БулфотоТопли се очертават следващите дни през новата седмица. Ето
Коментари Харесай

Сериозно затопляне в близките дни. Температурите ще достигнат 35 градуса

снимка: Булфото

Топли се обрисуват идващите дни през новата седмица. Ето какво време ни чака: 

В околните дни ще има доста слънчеви часове, само че и условия за следобедни валежи и гръмотевици. Температурите ще се покачат и оптималните в множеството региони от страната ще бъдат сред 30 и 35 градуса.

Новата седмица ще започне със слънчево време и оптимални температури от 28 до 33 градуса. По-значителни краткотрайни нараствания на облачността ще има над Югозападна България и североизточните региони и на обособени места там след обяд ще превали и прегърми.

На морския бряг в следобедните часове облачността краткотрайно ще се усили и на обособени места по северното крайбрежие ще превали и прегърми.

Максималните температури ще бъдат от 26 до 28 градуса, температурата на морската вода е от 21° до 24°. Вълнението на морето ще е едва.

В планините облачността ще е променлива, над Рило-Родопската област – постоянно забележителна и след обяд там ще има валежи, в обособени региони и гръмотевици. Ще духа сдържан вятър от север-северозапад.

На Балканите ще бъде слънчево, към и след обяд с купеста, в северозападните и планинските региони - и купесто-дъждовна облачност, тук-там там ще превали и прегърми.

Слънчево и горещо ще бъде на Пиренеите, Апенините, Южна Франция и Средиземноморието. Дъжд ще вали в северозападната част на континента, в Северна Германия, Чехия и южните региони от Скандинавския полуостров. В централните елементи на континента ще бъде най-вече слънчево.

У нас, през идващите дни, в часовете към и след обяд ще се развива купеста облачност. Условия за изолирани краткотрайни превалявания ще има във вторник в източните региони, сряда - още веднъж в Източна България, само че на повече места.

В четвъртък вероятност за валежи има и в Централна, и в Западна България. В петък ще е съвсем без превалявания.

Проверка на обстоятелствата: Съобщете ни, в случай че видите фактологични неточности и нередности в публикацията или мненията. Пишете непосредствено на [email protected] . Ще обърнем внимание!

За реклама в "Петел " на цена от 50 лв. на ПР обява пишете на и вижте още в -.

Прочети тук -
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР