Снимка БулфотоТочно как вредят електронните цигари на човешкото здраве посочиха

...
Снимка БулфотоТочно как вредят електронните цигари на човешкото здраве посочиха
Коментари Харесай

Американски учени посочиха как електронните цигари съсипват здравето

Снимка Булфото

Точно по какъв начин вредят електронните цигари на човешкото здраве показаха американски учени от университета в Северна Каролина. 

``
реклама

За задачата те изследвали белите дробове на хора, които пушат общоприети тютюневи произведения и такива, които протягат ръка към електронните цигари. В последна сметка изводите сочат, че вторият табиет не е по-малко нездравословен в сравнение с първият. 

Мехмет Кесимер, физиолог в университета в Северна Каролина, счита, че главната заплаха за актуалното общество е отсъствието на задоволително задълбочени проучвания, които да отговорят на въпроса какво се случва с човешкото здраве, когато пушим електронни цигари. Именно това съгласно него е повода хората с лека ръка да заменят единия нездравословен табиет с другия без да си дават сметка, че електронната цигара също унищожава здравето.

В своето изследване Кесимер изследва мостри от тъкани, взети от белите дробове и дихателните пътища на 15 употребяващи електронни цигари. Анализът посочил, че във взетите тъкани има прекалено количество протеини, което може да ни разболее от лупус, васкулит и псориазис. 

Превод " Петел "

Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР