Снимка: БулфотоСръбският президент Александър Вучич разкри, че не е невъзможно

...
Снимка: БулфотоСръбският президент Александър Вучич разкри, че не е невъзможно
Коментари Харесай

Сръбският президент: Защо да не се ваксинирам с китайска ваксина?

Снимка: Булфото

Сръбският президент Александър Вучич разкри, че не е невероятно да употребява китайската ваксина против ковид.

Отговаряйки на въпрос дали чака китайската ваксина, с цел да се имунизира, Вучич сподели: " Аз не очаквам. Аз споделих, че ще си слага която и да ваксина. Ние получаваме разнообразни ваксини и допускам, че ръководителят на Народното събрание (Ивица Дачич) ще си сложи някаква трета ваксина. Министрите се разделят, с цел да покажат, че всички ваксини са положителни и да стимулират популацията да се имунизира ", сподели Вучич.

Сръбските медии означават, че имунизацията в Сърбия протича значително по политически желания, предава Българска телеграфна агенция.

Премиерът на страната Ана Бърнабич, която е считана в Сърбия за прозападен политик, се имунизира с продукта на американската компания " Пфайзер ". Заедно с Бърнабич се имунизираха министърът на труда Дария Кисич-Тепавчевич и членът на спешния щаб за битка с ковид - епидемиологът Предраг Кон. След това партидата ваксини отиде в домове за възрастни хора.

Бившият външен министър на Сърбия и сегашен ръководител на Народното събрание Ивица Дачич обичайно се нарежда като проруски политик. В тази връзка той може да се имунизира с препарата " Спутник V ", който сега се изследва от Агенцията по медикаменти на Сърбия. Президентът Вучич, който от началото на епидемията акцентира ролята на Китай в оказването на помощ на Белград и който неведнъж назова китайския президент Си Цзинпин " брат ", съгласно доста анализатори ще се имунизира с китайска ваксина.

Вчера Сърбия стартира имунизация против Ковид-19 с имунизацията на американската компания " Пфайзер " и нейния сътрудник " Бионтех ". Както заяви по-рано Александър Вучич, Сърбия е заплатила на Европейски Съюз за разработка на ваксина два милиона евро, а по-късно - още 4,87 милиона евро по програмата " КОВАКС ". Въпреки това Белград получи два пъти по-малко ваксини, в сравнение с поръча - 5000 вместо 10 000, отбелязва ТАСС.

Съобщете ни, в случай че видите неточности и нередности в публикацията или мненията. Пишете непосредствено на [email protected] . Ще обърнем внимание!

За реклама в "Петел " на цена от 50 лв. на ПР обява пишете на и вижте още в -.

Прочети тук -
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР